Taiere cu laser in Bucuresti

Tăierea cu laser este îndepărtarea și separarea completă a materialului de la suprafața de jos la suprafața de-a lungul unei căi desemnate. Tăierea cu laser poate fi realizată pe un singur strat sau pe un material multistrat.

Grosimea și densitatea materialului sunt factori importanți de luat în considerare la tăierea cu laser. Tăierea prin material subțire necesită mai puțină energie laser decât tăierea aceluiași material într-o formă mai groasă.

Materialul cu densitate mai mică necesită de obicei mai puțină energie laser. Cu toate acestea, creșterea nivelului de putere al laserului îmbunătățește, în general, viteza de tăiere cu laser. Tăierea cu laser a filmelor cu fluoropolimer poate fi realizată, de asemenea, cu un laser CO2 de 10,6 sau 9,3 μm.

Beneficiile taierii cu laser in Bucuresti

Tăierea cu laser a tablelor are mai multe avantaje față de metodele convenționale de tăiere. Unele dintre aceste avantaje includ procesarea rapidă și locală, precizia de funcționare, deșeurile reduse de tăiere și modelarea rețelei. Cu toate acestea, tăierea cu laser se confruntă cu probleme la prelucrarea materialelor dificil de tăiat.

Acest lucru se datorează faptului că încălzirea localizată, datorită iradierii cu laser la suprafață, poate fi suprimată prin reflectivitatea substraturilor sau prin disiparea căldurii datorită conductivității termice ridicate. În plus, tăierea cu laser a ceramicii este o provocare din cauza fisurilor induse termic generate în timpul procesului de tăiere cu laser.

În procesul de tăiere cu laser, produsul final depinde în mare măsură de selectarea corectă a parametrilor laserului și de proprietățile materialului piesei de prelucrat, astfel încât să fie asigurată calitatea înaltă a produsului final dorit. Unul dintre materialele cu conductivitate termică ridicată a substratului metalic este bronzul, care este utilizat în aplicații de rulmenți datorită coeficientului său redus de frecare.

Deoarece tăierea cu laser este implicată în procesarea la temperaturi ridicate, gradienții de temperatură dezvoltați în regiunea de tăiere duc la solicitări termice ridicate.

În funcție de proprietățile mecanice ale materialului de substrat utilizat, se pot forma fisuri la suprafețele tăiate, limitând aplicarea practică a componentelor tăiate cu laser.

Postați comentarii