Blaturi de mobilier HPC-Protege Parol

În ultimii ani, laminatele de înaltă presiune (HPL) au evoluat pentru a atinge standarde de calitate foarte ridicate, devenind unul dintre cele mai utilizate materiale în construcția ușilor interioare, a mobilierului și a pardoselilor. Dar ce este mai exact laminatele de înaltă presiune și din ce este făcut? Urmați-ne pentru a cunoaște îndeaproape HPL și pentru a afla caracteristicile și avantajele laminatelor de înaltă presiune!

De la cele mai sofisticate și delicate care trebuie amplasate în site-uri specifice pentru a nu fi deteriorate până la cele mai rezistente care ne permit să le folosim pentru spații pe termen lung de oameni, care rezistă șocurilor și chiar intemperiilor. Printre materialele rezistente prin excelență, putem localiza plăcile laminate de înaltă presiune HPL. Vă sfătuim întotdeauna să cunoașteți bine care sunt substanțele și materialele care alcătuiesc laminatul HPL, pentru a evita cumpărarea produselor proaste.

Ce este blatul de mobilier HPC?
Laminatul de înaltă presiune, pe scurt HPL, este un material care aparține grupului de înaltă tehnologie al laminatelor decorative de înaltă presiune, al laminatelor compacte și al bilanțurilor, utilizat pe scară largă ca finisaje de suprafață aplicate diferitelor materiale, cum ar fi MDF sau PAL. HPL este fabricat din diferite straturi de fibre tehnice celulozice, din pădure tânără, lipite cu rășină fenolică (partea superioară orientată spre exterior este acoperită cu celuloză impregnată cu rășină întărită la căldură) care, supuse presiunii și temperaturii ridicate, realizează un nivel foaie compozită care are caracteristici remarcabile și o durată lungă de timp, evidențiind în special rezistența sa excepțională la impact și zgârieturi.

Este obișnuit, dar nu esențial, să adăugați foi decorative pe ambele suprafețe, există diferite opțiuni în laminatele decorative de înaltă presiune:

Hârtie decorativă impregnată în rășini melaminice. Aceasta este o opțiune similară cu cea pe care o putem găsi în plăcile MDF sau aglomeratele.

Acoperire din lemn natural. În acest caz, rășinile poliesterice sunt folosite pentru fixarea foii de restul laminatului.

Foi metalice

HPL a fost un produs popular utilizat în cea mai mare parte în industria mobilei și a construcțiilor. De ce? Datorită presiunii de înaltă presiune, laminatele au proprietățile și caracteristicile interesante de mai jos. Unele dintre ele îmbunătățesc substanțial beneficiile oferite de alte produse alternative:

 1. Rezistență puternică la zgârieturi și impact
  Stratul protector care formează țigla HPL îi permite să devină un material extrem de rezistent la zgârieturi și la impacturi puternice, păstrându-și astfel strălucirea și luciul mult mai mult decât alte materiale. Finisajele laminate HPL asemănătoare cu lemnul ne oferă iluzia de a avea uși sau fronturi caracterizate printr-un material viu, fără dezavantajele pe care acesta din urmă le poate implica.
 2. Rezistența la infiltrație
  Un alt beneficiu important în ceea ce privește rezistența în laminatele de înaltă presiune HPL este că este un produs foarte ermetic, deoarece împiedică complet infiltrarea apei sau a oricărui alt lichid sub stratul de suprafață. Absorbția foarte mică a apei și conținutul de umiditate, este, prin urmare, un produs foarte stabil împotriva schimbărilor de mediu.
 3. Proprietăți igienice
  Laminatele de înaltă presiune sunt printre cele mai igienice produse de pe piață. Bacteriile au nevoie de nutriție și umiditate pentru a prolifera, acest lucru este imposibil într-un material precum laminatul HPL. Proprietatea sa menționată mai sus privind rezistența la umiditate îl face un produs antibacterian, caracterizat printr-o suprafață atât de solidă încât murdăria nu poate pătrunde.

4 Stabilitate la lumină și rezistență la raze UV
Se poate sublinia faptul că laminatele de înaltă presiune sunt stabile la lumină, culoarea sa nu se va schimba în timp, menținându-și tonul uniform și omogen. Toate acestea datorită laminatului de înaltă presiune au, de asemenea, stabilitate împotriva luminii și rezistență la razele UV.

 1. Foarte rezistent la pete
  HPL are o rezistență ridicată la pete datorită consistenței suprafeței, este chiar considerat un produs „anti graffiti”. Foliile de hârtie, din care este compus laminatul, sunt îmbibate în rășini capabile să impermeabilizeze suprafața, prin urmare murdăria alunecă și nu pătrunde în straturile subiacente.
 2. Rezistența la căldură
  Rezistență bună la temperaturi ridicate. Mai mare decât cel al oricărui produs derivat din lemn, ajungând până la 180 ° C fără a se deteriora în timp util.
 3. Anti-static
  Laminatele de înaltă presiune au proprietăți anti-statice, adică nu atrag praful: particulele volatile din aer nu se vor depune pe suprafețe, dar vor curge aproape fără a le atinge. O calitate care nu este neglijabilă, mai ales dacă există copii sau persoane alergice în casă.
 4. Ușor de curățat și de întreținut
  Datorită unora dintre caracteristicile HPL pe care le-am enumerat mai sus, cum ar fi rezistența la pete și proprietățile antistatice, este, prin urmare, un material foarte ușor de curățat și de întreținut. Pentru curățarea zilnică, pur și simplu folosiți o cârpă moale sau o microfibră și un detergent pentru sticlă și apoi uscați-le bine pentru a evita dungile. Doar produsele de curățare excesiv de abrazive, alcaline sau foarte clorurate trebuie evitate.

Postați comentarii