Cărămida, un material de construcție cu durabilitate

Cărămida este un material de construcție utilizat din cele mai vechi timpuri în industrie. Eficiența ridicată a acestuia este dovedită de clădirile ce continuă să fie exploatate în cele mai bune condiții chiar și după sute de ani de la construcție. Obținut din nisip, argilă și apă, acest material de construcție este foarte flexibil și versatil, prezentând și numeroase beneficii. 

Avantajele pe care le oferă caramida sunt numeroase, de la o bună izolare, durabilitate și flexibilitate, până la beneficii legate de izolarea fonică, confortul termic și optimizarea resurselor energetice. Cărămida este obţinută în totalitate din materiale naturale, nu este toxică și, totodată, reprezintă una dintre acele soluții solide și durabile ce nu au un impact major asupra mediului înconjurător. 

Cărămida nu este doar o soluție eficientă de optimizare a costurilor de exploatare ulterioare, dar este și accesibilă, fiind potrivită pentru o varietate foarte mare de tipuri de construcții. În cazul construcțiilor din cărămidă, trebuie precizat faptul că proprietățile izolatoare ale acestora pot fi valorificate în combinație cu alte materiale de construcție, precum vata bazaltica, gresia, faianța sau placa naturală.

Procedeele speciale de realizare a cărămizii permit obținerea unui material de construcție durabil, reciclabil, prietenos cu mediul înconjurător și cu sănătatea umană, deci fără doar și poate se poate afirma că acesta este un material de construcție sustenabil. 

Caracteristicile deosebite ale cărămizii i-au determinat pe producători să varieze gama de producție, astfel blocurile sunt disponibile în numeroase tipuri și dimensiuni, putând fi utilizate pentru o varietate mare de proiecte de construcție. 

Avantajele blocurilor de cărămidă

Cum am precizat anterior, cărămida este un bun izolator fonic și termic. Este, de asemenea, unul dintre materialele care păstrează răcoarea în interior pe timpul verii, fiind astfel potrivit pentru construcțiile unde diferențele de temperatură de la un anotimp la altul sunt foarte mari. Este rezistentă la presiune și umiditate, nu susține arderea și rezistă foarte bine la compresiune. Dacă amintim și de particularitățile sale estetice deosebite, putem concluziona  că este unul dintre cele mai atractive materiale de construcție.  

Postați comentarii