Ce reprezinta o urgenta stomatologica si de ce ar trebui vizitat rapid un medic dentist?

O durere de dinti, o coroana desprinsa, un dinte rupt, complicatii chirurgicale, desi aceste situatii nu reprezinta un pericol iminent pentru viata oamenilor, ar trebui intervenit cat mai rapid pentru tratarea problemelor respective, de catre un medic stomatolog, pentru a nu escalada si a se agrava.

Acestea sunt considerate urgente stomatologice si ar trebui tratate ca atare. Drept urmare, multe clinici stomatologice si-au dezvoltat acest tip de serviciu, motiv pentru care locuitorii Capitalei care au nevoie de o interventie specifica urgentelor stomatologice in sectorul 6 ar putea apela la clinica Plaza Dent.

Cand ar trebui vizitat cabinetul de urgente stomatologice?

In general, romanii amana pe cat posibil vizita la medic, indiferent de problema cu care se confrunta, astfel ca ajung pe mainile specialistului cand problema este deja mai complicata. Cu toate acestea, exista o serie de semne care nu ar trebui trecute cu vedere si pentru care oamenii ar trebui sa se programeze cat mai repede la medicul dentis.

Printre aceste semne se afla o durere de dinti foarte puternica, mai ales daca nu mai cedeaza dupa administrarea de analgezice, umflarea obrazului, sangerare dentara. In cazul unui dinte rupt sau iesit din alveola, este de la sine inteles ca trebuie sa se intervina cat mai curand pentru a putea fi reabilitat.

Daca obtinerea unei programari dureaza mult, recomandat este sa se mearga la cabinetul de urgente stomatologice cum este cel din clinica Plaza Dent, o clinica stomatologica din sectorul 6.

Urgente stomatologice in sectorul 6 | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice in sectorul 6

Cum pot fi evitate situatiile de urgenta stomatologica?

Accidentele in urma carora ranitii s-au ales cu dintii rupti sau iesiti pot fi dificil de prevazut si prevenit, insa durerile dentare, inflamatiile si infectiile pot fi prevenite mult mai usor. O igiena dentara adecvata si vizitele regulate la medicul dentist de la PlazaDent.ro pot ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase.

Astfel, cariile avansate, lucrarile dezlipite si inflamatiile, nu vor mai strica zilele libere sau de sarbatoare ale oamenilor, deoarece atunci par sa fie cel mai mult nevoie de ajutorul medicului, mai ales ca multe cabinete stomatologice nu functioneaza in astfel de zile.

Postați comentarii