Cum pot fi linistiti copiii in timpul consultului medical, cu ajutorul uniformelor medicale?

Istoria pe care o au uniformele medicale este una foarte indelungata, iar de-a lungul timpului, acestea s-au schimbat destul de mult. Principalele aspecte care s-au schimbat, avand efecte benefice asupra actului medical, fiind legate de aspect si de materialul din care sunt realizate.

Daca initial, uniformele medicale aveau numai culoarea alba, in prezent, personalul medical poate alege dintr-o gama foarte variata de modele si culori, avand la dispozitie chiar si uniforme medicale Disney, foarte utile in activitatile medicale desfasurate in cadrul pediatriei.

Cum influenteaza uniformele medicale Disney starea micilor pacienti?

Uniformele medicale albe induc o stare de anxietate chiar si persoanelor adulte, de aceea, tot mai multe cadre medicale care activeaza in ramura pediatriei aleg uniforme medicale colorate sau chiar cu personaje din desene animate Disney, foarte populare in randul copiilor.

Uniforme medicale Disney | Uniforme medicale | MediFashion.ro

uniforme medicale Disney

Medicul pediatru poate crea o conexiune chiar si cu cel mai timid pacient prin prezentarea personajelor de desene animate sau povesti, pe care le are imprimate pe uniforma. Astfel, cel mic este incurajat sa vorbeasca si sa interactioneze cu medicul, capatand incredere in acesta, pentru a urma indicatiile sale sau pentru a sta linistit in timpul procedurilor efectuate.

De asemenea, prin distragerea atentiei celui mic de la ustenilele folosite sau prin prezentarea lor in paralele cu personajele de pe uniforma, medicul il va determina pe pacientul sau sa coopereze.

Modele variate de uniforme medicale, realizate din materiale de calitate, sunt disponibile in magazinul online MediFashion.ro.

Care sunt criteriile unei uniforme medicale de buna calitate?

Primul aspect care caracterizeaza o uniforma medicala de buna calitate este materialul din care aceasta este realizata. De obicei, pentru realizarea unor uniforme medicale de calitate se foloseste un material cu efect antimicrobian, care previne transmiterea de virusuri, microbi si alti patogeni de la pacient la medic sau de la medic la alt pacient, dar care poate fi spalat la temperaturi inalte, pentru a distruge acesti germeni, fara a se distruge sau sifona.

Prin urmare, uniformele medicale clasice, albe, au fost inlocuite de cele colorate sau cu diverse imprimeuri, atat pentru linistea pacientilor, cat si pentru diversitate.

Postați comentarii