De ce să apelăm la procedura de detartraj?

Îngrijirea orală este esențială pentru sănătatea generală, iar detartrajul joacă un rol crucial în menținerea unei danturi sănătoase. Dar ce este detartrajul și de ce este atât de important?

Ce este detartrajul?

Detartraj in sector 2 la clinica Elveto Dent este o procedură dentară care constă în îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafața dinților și din jurul acestora. Această procedură ajută la prevenirea bolilor parodontale și la menținerea sănătății orale.

Beneficiile detartrajului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale detartrajului este prevenirea bolilor parodontale, care pot provoca inflamație și sângerare gingivală, retracția gingiilor și, în cazuri grave, pierderea dinților.

Detartrajul poate ajuta, de asemenea, la descoperirea cărilor care altfel nu sunt vizibile. Prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, medicul dentist din cadrul clinicii Elveto-Dent.ro poate examina mai bine dinții și poate detecta problemele în stadii incipiente.

În plus, detartrajul contribuie la îmbunătățirea aspectului danturii și la înlăturarea respirației urât mirositoare. Îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene nu numai că face dinții mai albi, dar și elimină bacteriile care pot provoca halenă.

Când să apelăm la detartraj?

Frecvența cu care ar trebui să apelăm la detartraj variază în funcție de starea sănătății orale a fiecărei persoane. Totuși, majoritatea medicilor dentiști recomandă efectuarea detartrajului cel puțin o dată pe an.

Dacă aveți predispoziție la acumularea rapidă de tartru sau dacă aveți boli gingivale, ar putea fi necesar să efectuați detartrajul mai des.

Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sector 2

Deși detartrajul este o procedură benefică, este posibil să resimțiți un anumit grad de durere sau sensibilitate dentară după procedură. Aceste simptome sunt, în general, temporare și pot fi ușurate cu ajutorul medicamentelor pentru durere recomandate de medicul dentist de la Elveto Dent.

În concluzie, detartrajul este o componentă esențială a îngrijirii dentare preventive. Prin menținerea unei igiene orale adecvate și prin efectuarea regulată a detartrajului, puteți preveni dezvoltarea problemelor dentare și puteți menține dantura sănătoasă și frumoasă.