Debitare laser Bucuresti-Laser Processing Romania
Tehnologia de astăzi permite procese sofisticate de prelucrare a metalelor, fie că sunt tăiere, sudare sau alte operații. Una dintre cele mai moderne metode de prelucrare, cu alte cuvinte, metodele de tăiere a metalelor, este tăierea cu laser a metalelor.
Termenul laser este un acronim care provine din zona vorbitoare de limbă engleză, care înseamnă „Amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații”. Laserul nu este altceva decât un oscilator de lumină care permite focalizarea pe un punct cu un diametru foarte mic, mai mic de 1 mm.
Tăierea cu laser singură este procesul de tăiere a materialului termic, în care sursa laser, și anume, rezonatorul creează un fascicul laser care se realizează, prin intermediul unei oglinzi, în capul tăietor al mașinii, concentrându-se pe un punct foarte diametru mic.
Tăierea cu laser a metalelor – aplicare și beneficii
Datorită preciziei sale ridicate, tăierea cu laser a fost utilizată în multe ramuri ale industriei, dintre care unele sunt metalurgie, electronică, construcții navale etc.
Tăierea cu laser a metalelor oferă multe avantaje, iar unele dintre acestea sunt următoarele:
aport de căldură scăzut pe metal
mică deformare a metalului
viteza mare
tăiere de înaltă calitate
flexibilitate
eficiența costurilor
precizie
Tăierea cu laser este un proces termic care începe prin încălzirea și focalizarea fasciculului laser (densitatea variază în jurul valorii de 104 Wmm-2) în combinație cu gazul (activ sau inert). Fasciculul laser topește metalul care este tăiat, iar gazul cu curentul său elimină metalul lichefiat. Tăierea cu laser a metalului începe prin găurirea unei găuri în metal, iar găurirea găurilor poate dura până la 15 secunde, în funcție de grosimea metalului. Raza laser aplicată în timpul procesului de tăiere cu laser este paralelă cu o grosime de 1,5 până la 12,5 mm.
(P) Laser Processing-Debitare laser Bucuresti
Tăierea cu laser a metalelor este una dintre variantele de tăiere cu laser.
Tăierea cu laser a metalelor are mai mulți parametri care pot fi modificați, iar unul dintre cei mai importanți este impulsul, adică fasciculul continuu. Puterea maximă la tăierea cu impulsuri laser sau puterea medie la tăierea continuă cu laser determină penetrarea. Fasciculul continuu este aplicat materialului neted și mai gros, în timp ce fasciculul de impuls este utilizat pentru tăierea precisă. Comparația tăieturilor continue și a impulsurilor poate fi văzută în fotografie.
Concluzie
Una dintre cele mai moderne metode de tăiere automată a metalelor este tăierea cu laser a metalelor.
Prețul tăierii cu laser cu laser depinde de cerințele specifice, adică de tipul, calitatea și grosimea materialului tăiat.