Designerii de top aleg fermoare de top!
Fermoarele de calitate au schimbat modul prin care oamenii se îmbracă. Aceste obiecte sunt omniprezente în viețile noastre, oferindu-ne confortul, securitatea și ușurința cu care putem purta un articol de vestimentație.
Știai că pe data de 29 aprilie este Ziua Internațională a Fermoarului? Această zi serbează rolul pe care-l au fermoarele de calitate în viața noastră de zi cu zi. Se pot găsi peste tot, iar designerii sunt primii ce caută aceste sisteme pentru noile lor colecții destinate modei.
Importanța fermoarelor de calitate
Rolul principal al fermoarului este de a conecta două margini ale unei țesături. Este utilizat pentru numeroase obiecte de îmbrăcăminte și nu numai. Fermoarele se pot regăsi pe haine, pe genți, pe poșete, pe corturi și multe alte obiecte din jurul nostru.
Aproape oriunde ne îndreptăm privirea, vom zări aceste mecanisme atât de banale, dar totuși atât de importante. Una dintre marile invenții realizate de către oamenii modei, sunt jachetele cu mâneci detașabile.
Mânecile se pot detașa sau prinde cu ajutorul unor fermoare. Iar cum marea majoritate a clienților sunt oameni iubitori de natură, sunt folosite doar fermoare de calitate rezistente la intemperiile vremii.
Orice lucru de calitate are o durată de viață mai lungă. La fel se întâmplă și în cazul fermoarelor. Le vei putea utiliza ani de zile, fără să fii nevoit să le schimbi. Astfel, o haină ce prezintă un fermoar de calitate, va fi cu siguranță mult mai apreciată, datorită modului simplist prin care poate fi utilizată.
Un fermoar de calitate nu va îngreuna procesul de îmbrăcare și de dezbrăcare. De multe ori poate te afli contra timp. Un mecanism de închidere calitativ nu îți va pune bețe în roate. Ba chir din contră, te va ajuta să te aranjezi într-un timp record, pentru a ajunge la timp unde ți-ai propus.
Desigur, pentru creatorii de modă, fermoarele de calitate vor atrage mai mulți clienți, implicit profitul devenind mai mare. Fermoarele normale sau cele ascunse sunt adesea folosite pentru crearea celor mai frumoase obiecte de îmbrăcăminte.
Un designer este conștient de importanța unui fermoar de calitate, atât în procesul de confecționare a hainelor, cât și în cel de utilizare a lor. Fermoarele de calitate superioară se pot coase cu ușurință pe orice obiect vestimentar.
Fermoarele sunt utilizate atât pentru scopul lor estetic, cât și pentru rolul funcțional pe care-l îndeplinesc. Este cu siguranță unul dintre aspectele ce vor diferenția un articol de îmbrăcăminte sau un accesoriu de unul ”problematic”.
Aceste mecanisme sunt adesea utilizate pentru îmbunătățirea aspectului unei haine. Pot fi cusute pe fuste, pantaloni, rochii de lux, hanorace, genți, poșete și multe alte obiecte pe care le utilizăm aproape zilnic.
De exemplu, iubitorii de natură, vor dori să aibă un cort calitativ. Aceste obiecte, atât de necesare pentru o vacanță reușită, vor avea nevoie de un fermoar de calitate, care va închide ”ușa” cortului, astfel încât cei ce-l utilizează să fie feriți atât de schimbările de temperatură, cât și de insecte sau alte animale din pădure.
Cine a fost primul client ce a beneficiat de rolul fermoarelor?
O astfel de invenție nu poate fi trecută cu vederea. Procesul de creare a acestui mecanism de închidere a avut parte de un drum lung, în care au fost implicate mai multe persoane.
Astfel, după lungi încercări de comercializare a fermoarelor, adevăratul succes al lor a avut loc în anul 1914. Dispozitivul pe care-l cunoaștem astăzi, a fost introdus sub denumirea de ”fermoar” pe un nou tip de cizme de cauciuc.
Prin urmare, doar după 20 de ani industria modei a adoptat fermoarele pentru îmbrăcăminte. Astfel, nasturii pantalonilor au fost înlocuiți cu fermoare.
Aceste sisteme de închidere mecanice, au început să fie recunoscute în lumea modei adulților, în preajma celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, ele au început să fie comercializate pentru muștele de pantaloni pentru reprezentanții masculinității.
În anii 1930, fermoarele colorate realizate din plastic au devenit din ce în ce mai cunoscute. În timpul războiului, producția fermoarelor de metal a fost redusă datorită nevoii de metal. Așadar, erau considerate esențiale pentru armată.
Prin urmare, industria fermoarelor a continuat să prospere. Pe la mijlocul secolului al XX-lea, consumatorii s-au putut bucura de aceste mecanisme de închidere pe numeroase articole de îmbrăcăminte, precum:
- Rochii;
- Fuste;
- Lenjerii de corp modelatoare.
În anii 1960, au apărut fermoarele discrete, ascunse, foarte ușoare, realizate din nailon. Au devenit foarte repede un standard în lumea modei.