Despre afectiunile si seturile de analize pentru hepatita

Te confrunti cu un stil de viata haotic care iti pune in pericol starea de sanatate si odihna? Daca ai mese dezorganizate, bei multa cafea, mananci multe dulciuri si esti mereu pe fuga, poate ai putea lua in considerare sa iti efectuezi niste analize pentru hepatita. Acestea iti pot indica daca te confrunti cu aceasta afectiuni si nu ti-ai dat seama inca. In plus, pot exista si simptome care pot indica prezenta unei afecituni la nivelul ficatului, dar de care sa nu fi constient.

De ce sunt importante niste analize pentru hepatita?

analize hepatita

Poate ti s-a mai intamplat sa simti o intepatura in partea dreapta, sub coaste sau poate ti se taie brusc pofta de mancare. Pentru a preveni aparitia complicatiilor, este foarte important si necesar sa iti aperi ficatul, sa iti efectuezi in mod constant seturile de analize pentru hepatita si sa te asiguri ca nu esti diagnosticul cu vreo afectiune a ficatului.

Printre cele mai intalnite simptome asociate cu acestea se regasesc si senzatia de greata, oboseala cronica, lipsa poftei de mancare, urina de culoare inchisa, scaune care au culoare modificata, abdomen marit in volum, ictere sau mancarimi ale pielii. Pentru a evita situatia in care esti diagnosticat cu o astfel de boala, sunt recomandate seturile de analize pentru hepatita.

Ce rol are ficatul in organism?

Ficatul este organul raspunzator de functia metabolica, avand peste 500 de functii, printre care si cea de excretie, secretie, stocare si filtrare. Exista multi factori care contribuie pe deplin la afectarea acestuia si care pot influenta in mod negativ functionarea lui. Un stil de viata dezorganizat, administarea unor medicamente in exces, obsezitatea sau nivelul crescut de colesterol sunt doar cativa dintre factorii principali.

Ficatul este considerat organul tacut din organism, datorita faptului ca acesta nu prezinta simptome si nici nu doare pana in momentul in care boala nu se afla deja intr-un stadiu avansat. Multi pacienti au de suferit din cauza ca descopera prea tarziu cu ce se confrunta si ca nu previn din timp aparitia acestor afectiuni. Te poti prezenta in oricare dintre centrele de recoltare SYNLAB pentru efectuare investigatiilor si a seturilor necesare in vederea tratarii unei afecituni!

Postați comentarii