Eficientizează sarcinile administrative cu un soft resurse umane

Operațiunile privind administrarea personalului pot fi simplificate cu un soft resurse umane, pentru a avea parte de un flux de lucru optimizat în companii. Împreună cu un soft salarizare, o aplicație de HR reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții de a câștiga timp pentru personal și specialiștii în resurse umane. Softurile dedicate pentru a ușura gestionarea de personal, și soluțiile self-service devin tot mai răspândite în cadrul organizațiilor. Un soft resurse umane este util pentru a eficientiza activitatea administrativă și pentru a minimiza operațiunile birocratice.

Înlocuirea proceselor manuale cu tehnologie

Utilizarea unor metode clasice pentru managementul de personal, consumatoare de timp și energie, poate împiedica o companie să se dezvolte într-un ritm accelerat și să devină mai eficientă. Gestionarea manuală a pontajului, a cererilor angajaților, a recrutării sau a salarizării reduce timpul disponibil pentru elaborarea unor strategii de dezvoltare a companiilor. Prin urmare, digitalizarea proceselor cu un soft resurse umane și un soft salarizare este o opțiune luată în considerare de tot mai multe companii. Instrumentele digitale economisesc timp, energie și resurse materiale pentru organizații.

Simplificarea operațiunilor recurente

Procesele administrative care necesită anumite aprobări, cum ar fi procesarea fișelor de pontaj sau cererile de concediu ori pentru munca remote, pot lua mult din timpul specialiștilor HR și a managerilor. Un soft resurse umane poate automatiza aceste operațiuni, iar cei responsabili pot fi notificați când trebuie să aprobe sau să refuze o anumită solicitare. Dacă ne referim la operațiunile de payroll, importul datelor de pontaj într-un soft salarizare eficientizează calculul de salarii, fiind o soluție preferată de către departamentul responsabil de activitățile financiar-contabile.

Necesitatea digitalizării proceselor de recrutare

În prezent, piața muncii este foarte competitivă, iar organizațiile își diversifică metodele pentru a atrage oamenii potriviți. Un proces de recrutare simplificat de un soft resurse umane sprijină eforturile depuse de specialiști pentru a identifica candidații doriți pentru pozițiile deschise din companie. La finalizarea procesului de recrutare, aplicația de HR oferă posibilitatea de a gestiona onboardingul noilor angajați, dar și trainingul acestora. 

Criterii de selecție a aplicațiilor de HR și payroll

La căutarea unui soft resurse umane sau a unui soft salarizare, este important să iei în considerare ușurința în operare a programelor, înainte de a face o alegere. Implementarea unor aplicații intuitive oferă o experiență plăcută pentru angajați, și face posibilă utilizarea lor de către oricine, indiferent de nivelul de cunoștințe tehnice. De asemenea, poți acorda atenție posibilității de integrare cu alte softuri și numărului de utilizatori care pot opera o aplicație de HR sau de salarizare care ți-a atras atenția.

Timp suplimentar pentru planificare

Dacă profesioniștii în HR nu sunt nevoiți să aloce prea mult timp sarcinilor administrative și se pot baza pe soluții software pentru administrarea de personal și procesele de payroll, ei se pot concentra pe îmbunătățirea experienței generale a membrilor companiei și pe motivarea lor. Totodată, au mai mult timp pentru a crește imaginea companiei sau brandul de angajator, acțiuni care ajută organizația pe termen lung.

Reducerea erorilor cu ajutorul tehnologiei

Un soft resurse umane poate prelua anumite date despre angajați în mod automat, la fel cum un soft salarizare poate calcula cu ușurință remunerația angajaților în funcție de anumite elemente variabile. Astfel se minimizează riscul de apariție a unor erori umane, destul de frecvent în cazul procesării manuale a datelor. Pe lângă timpul necesar pentru corectarea greșelilor, apariția lor poate duce la anumite sancțiuni și amenzi din partea statului.

Ce poți face pentru a-ți eficientiza sarcinile administrative?

Dacă îți dorești să ai parte de o eficiență și o productivitate ridicată în cadrul companiei tale, alege digitalizarea operațiunilor administrative cu soluțiile de HR și payroll de la UCMS by AROBS. Cele două sisteme de resurse umane și salarizare, True HR și dp-Payroll, au în componență funcționalități multiple, care să răspundă nevoilor particulare din organizația ta. Pentru detalii suplimentare, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0738 822 537.

Postați comentarii