Laser Processing Romania-Debitare Laser in Bucuresti

Cum funcționează tăierea cu laser?
Tăierea cu laser utilizează un laser de mare putere, care este direcționat prin optică și control numeric al computerului (CNC) pentru a direcționa fasciculul sau materialul. De obicei, procesul folosește un sistem de control al mișcării pentru a urma un cod CNC sau G al modelului care urmează să fie tăiat pe material. Raza laser focalizată arde, se topește, se vaporizează sau este suflată de un jet de gaz pentru a lăsa o margine finisată de înaltă calitate.

Raza laser este creată prin stimularea materialelor lasante prin descărcări electrice sau lămpi în interiorul unui container închis. Materialul de lasare este amplificat prin reflectarea internă printr-o oglindă parțială până când energia sa este suficientă pentru a scăpa ca un flux de lumină monocromatică coerentă. Această lumină este focalizată în zona de lucru prin oglinzi sau fibre optice care direcționează fasciculul printr-un obiectiv care îl intensifică.

În punctul său cel mai îngust, un fascicul laser are de obicei sub 0,0125 țoli (0,32 mm) în diametru, dar lățimile găurilor de până la 0,004 țoli (0,10 mm) sunt posibile în funcție de grosimea materialului.

În cazul în care procesul de tăiere cu laser trebuie să înceapă oriunde altul decât marginea materialului, se utilizează un proces de perforare, prin care un laser pulsat de mare putere face o gaură în material, de exemplu, luând 5-15 secunde pentru a arde printr-o – tablă groasă (13 mm) din oțel inoxidabil.

Tipuri de tăiere cu laser
Acest proces poate fi împărțit în trei tehnici principale – laser CO2 (pentru tăiere, plictiseală și gravare) și neodim (Nd) și neodim itriu-aluminiu-granat (Nd: YAG), care sunt identice în stil, cu Nd fiind folosit pentru forță cu energie ridicată, plictiseală cu repetare redusă și Nd: YAG utilizat pentru forare și gravare de mare putere.

Toate tipurile de lasere pot fi utilizate pentru sudare.

Laserele cu CO2 implică trecerea unui curent printr-un amestec de gaze (excitat DC) sau, mai popular în aceste zile, folosind tehnica mai nouă a energiei cu frecvență radio (excitată prin RF). Metoda RF are electrozi externi și astfel evită problemele legate de eroziunea electrodului și placarea materialului electrodului pe sticlă și optică care pot apărea cu DC, care utilizează un electrod în interiorul cavității.

(P) Echipa noastra va ofera servicii profesionale de debitare laser in Bucuresti si Romania.

Un alt factor care poate afecta performanța laserului este tipul de debit de gaz. Variantele obișnuite ale laserului CO2 includ flux axial rapid, flux axial lent, flux transversal și placă. Debitul axial rapid folosește un amestec de dioxid de carbon, heliu și azot circulat cu viteză mare de o turbină sau suflantă. Laserele cu flux transversal utilizează o suflantă simplă pentru a circula amestecul de gaze la o viteză mai mică, în timp ce rezonanții de plăci sau difuzie utilizează un câmp de gaz static care nu necesită presurizare sau sticlărie.

Diferite tehnici sunt de asemenea folosite pentru răcirea generatorului laser și a opticii externe, în funcție de dimensiunea și configurația sistemului. Căldura uzată poate fi transferată direct în aer, dar se folosește în mod obișnuit un agent de răcire. Apa este un agent de răcire utilizat frecvent, circulat adesea printr-un sistem de transfer de căldură sau de răcire.

Un exemplu de procesare cu laser răcit cu apă este un sistem cu microjet laser, care cuplează un fascicul laser pulsat cu un jet de apă de joasă presiune pentru a ghida fasciculul în același mod ca o fibră optică. Apa oferă, de asemenea, avantajul de a îndepărta resturile și de a răci materialul, în timp ce alte avantaje față de tăierea cu laser „uscată” includ viteze mari de tăiere, tăiere paralelă și tăiere omnidirecțională.

Laserele cu fibre câștigă, de asemenea, popularitate în industria de tăiere a metalelor. Această tehnologie folosește un mediu de câștig solid mai degrabă decât un lichid sau un gaz. Laserul este amplificat într-o fibră de sticlă pentru a produce o dimensiune a punctelor mult mai mică decât cea realizată cu tehnicile de CO2, făcându-l ideal pentru tăierea metalelor reflectorizante.

Alege si gama noastra de servicii prelucrari mecanice in Bucuresti si Romania.

Postați comentarii