Strungareata este o povara? Apeleaza la un dentist bun pentru a rezolva aceasta problema inestetica
Una din cele mai inestetice si neplacute semne distinctive pe care pacientii le dezvolta in timp sau le mostenesc este rerpezentata de strungareata sau cum este numita in termeni medicali diastema.
Strungareata este extrem de vizibila, fiind definita ca si spatiul dintre dinti marcat de excrescenta gingiei sau de alte cauze medicale sau estetice. Un dentist bun va oferi pacientilor atat informatii importante, cat si solutii care sa ii ajute sa isi ascunda acest mic defect, precum si sa ii ajute sa aiba dintii perfect aliniati.
Cauzele diastemei
Cele mai frecvente cauze ale aparitiei strungaretei sunt:
- dimensiunea dintilor si a osului maxilarului, care cauzeaza formarea diastemei atunci cand dintii sunt mici si osul maxilarului este mare;
- supraaglomerarea tesutului ce inconjoara gingiile si dintii din fata, lucru care duce la distantarea intre dinti;
- obiceiuri care pot provoca aparitia unui spatiu intre dinti, precum suptul degetului, folosirea suzetei, consumul excesiv de seminte;
- reflexe incorecte de inghitire;
- boli ale gingiilor, precum gingivita si parodontoza;
- extractiile dentare si amanarea inlocuirii dintilor lipsa cu puntidentare, implant dentar sau alte metode de inlocuire.
Ce metode de tratament se impun pentru pacientii cu strungareata?
Dentist bun | Implant dentar | CabinetStomatologicSector2.ro
Reprezentantii CabinetStomatologicSector2.ro recomanda una din urmatoarele metode de tratament pentru corectarea diastemei:
- aparatul ortodontic, una din cele mai sigure metode de tratament, dar care se intinde pe o perioada indelungata si nu este tocmai o solutie estetica, putand fi observata, mai ales daca pacientii opteaza pentru un aparat dentar metalic;
- aplicarea de fatete dentare si de punti dentare care inchide spatiile dintre dinti, aceste solutii fiind mult mai rapide si garantand un aspect estetic pe termen lung cu minima ingrijre;
- aplicarea de compozit dentar pentru inlocuirea golurilor dintre dinti si pentru imbunatatirea aspectului zambetului. Aceasta practica si procedura stomatologica este utila de asemenea pentru fixarea unui dinte ciobit sau crapat.
Indiferent de metoda de tratament aleasa, pacientii care nu apreciaza diastema ca fiind un semn distinctiv se vor bucura sa afle ca exista metode prin care isi pot corecta zambetul si nu vor mai atrage atentia celor din jur in acest mod.