Unde poti face ITP la autoturisme cu GPL?
Inspectia tehnica periodica este necesara pentru toate autovehiculele care circula pe drumurile publice din Romania. Aceasta certifica faptul ca autovehiculul respectiv se afla intr-o buna stare de functionare, astfel incat sa prezinte siguranta atat pentru sofer, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.
Cand vine vorba despre efectuarea ITP la autoturismele cu GPL, soferii se intreaba daca exista vreo diferenta in ceea ce priveste acest proces si unde ar putea fi efectuata aceasta verificare tehnica. Raspunsurile la aceste intrebari pot fi gasite in cadrul articolului de fata.
Este diferit procesul de efectuare a ITP-ului la autoturismele GPL?
Inspectia tehnica periodica are rolul de a verifica starea de functionare a masinii, nivelul de poluare si destinatia pentru care este folosit autovehiculul. Prin urmare, nu ar nicio legatura cu tipul de combustibil folosit pentru a functiona. Totusi, autoturismele pe GPL trebuie sa mearga periodic si la o revizie a instalatiei, conform recomandarilor producatorului.
In plus, inspectorii de la statia BetaITP.ro trebuie sa verifice si documentele autovehiculului, in care trebuie sa fie completate, mai ales in cartea autovehiculului, cu datele referitoare la instalatia GPL omologata. Daca documentele sunt in regula, se poate trece la efectuarea propriu-zisa a verificarii tehnice.
In ce consta verificarea tehnica periodica a autovehiculelor?
ITP-ul poate fi efectuat in orice statie autorizata RAR, mai ales ca in cazul anumitor categorii de autovehicule, cum ar fi camioanele, este necesara o dotare speciala pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice.
Totusi, cand vine vorba despre instalatii speciale, cum sunt cele GPL sau GNC, este necesar sa se aleaga o statie ITP care detine toate dotarile si autorizatiile necesare, cum este si cazul BetaITP, o statie ITP pentru GNC din Capitala.
ITP la autoturismele cu GPL | statie ITP pentru GNC | BetaITP.ro
Astfel ca dupa verificarea documentelor, inspectorii vor verifica sistemul de franare, de directie, sistemul de iluminare, starea motorului, cantitatea de emisii poluante, anvelopele cu care este dotat autovehiculul – trebuie sa corespunda cu dimensiunile precizate in carte – si chiar aspectul exterior al acestuia.
In concluzie, nu exista diferente in ceea ce priveste modul de desfasurare a inspectiei tehnice periodice la autovehicule, indiferent de tipul de carburant folosit pentru a functiona.