4 semne ca ar trebui sa apelezi la medicul endodont

Durerea constanta a unui dinte poate fi neplacuta si poate semnala prezenta multor afectiuni, care pot fi identificate doar de catre un medic de specialitate. Plaza Dent cuprinde si specialitatea de endodontie in sectorul 6, in cadrul careia pacientii pot beneficia de tratamentul necesar, inainte ca afectiunea sa degenereze si sa afecteze dintii invecinati. In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva semne ca pacientul trebuie sa ceara sfatul unui medic endodont.

  1. Durere severa si constanta de dinti

Daca pacientul se confrunta cu dureri severe si cronice, este posibil sa aiba nevoie de un tratament stomatologic cat mai curand. Durerea poate avea multiple cauze: abces, infectie, bacterii, carie etc. Medicii endodonti sunt singurii specialisti care pot identifica o afectiune dentara chiar daca se afla in stadiu incipient, acordandu-i tratamentul corespunzator.

  1. Umflaturi si zone sensibile

Umflaturile si sensibilitatea experimentata in anumite zone gingivale pot semnala prezenta unei infectii. Daca este vorba despre o infectie extinsa, pot fi afectate si fata, gatul, capul. Pacientul trebuie sa se asigure ca ia legatura cat mai urgent cu medicul endodont, pentru ca infectia sa nu afecteze prea tare pulpa dintelui. PlazaDent.ro asigura o serie generoasa de tratamente personalizate si aplicate cu atentie de catre medicul endodont pentru obtinerea unor rezultate ireprosabile.

  1. Leziuni vizibile ale dintelui

Fracturile si fisurile intra in categoria leziunilor vizibile ale dintelui, fiind considerate chiar si urgente dentare. Daca pacientul se confrunta cu o astfel de situatie, trebuie sa se asigure ca se adreseaza in cel mai scurt timp medicului de specialitate, pentru a nu exista riscul sa isi piarda dintele.

Endodontie in sectorul 6 | tratament stomatologic | PlazaDent.ro

Endodontie in sectorul 6

  1. Sensibilitate crescuta la consumarea alimentelor si lichidelor calde sau reci

Cand pacientii observa ca se confrunta cu o astfel de sensibilitate care dureaza mai mult de doua saptamani, trebuie sa isi faca o programare la medicul stomatolog. Sensibilitatea crescuta la rece sau la cald apare ca urmare a inflamarii pulpei.

Nu toata lumea stie de existenta medicului endodont si, in mod clar, nu toti stiu cand a sosit momentul sa apeleze la ajutorul sau, motiv pentru care informatiile furnizate in acest articol pot fi de ajutor oricarui pacient care se confrunta cu unul sau mai multe dintre simptomele amintite anterior.