Care sunt simptomele care anunta nevoia unei interventii de endodontie?

Endodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratarea sau prevenirea afectiunilor de la nivelul interiorului dintelui, adica partile moi ale acestuia: pulpa dentara si nervul dintelui. Acestea pot fi afectate fie de o carie avansata, fie de o infectie localizata la radacina unui dinte.

De aceea, in momentul in care apare durerea dentara oamenii ar trebui sa se prezinte cat mai curand la medicul dentist, iar cei care au nevoie de tratamente de endodontie in sector 6 pot apela la clinica stomatologica Plaza Dent.

Simptomele afectiunilor care necesita tratamente de endodontie

Durerea dentara este un simptom care poate anunta mai multe tipuri de afectiuni stomatologice, motiv pentru care un consult la medicul dentist este absolut necesar, mai ales daca durerea iradiaza sau nu dispare dupa administrarea de analgezice.

Alte simptome pentru care oamenii pot avea nevoie de interventia unui medic endodont, de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sector 6, sunt si sensibilitatea accentuata la rece/ cald, dulce sau chiar la atingere, carii profunde sau o schimbare a culorii dintelui, ca urmare a pulpei dentare care moare.

In functie de gravitatea problemei dentare, medicul stomatolog poate trata dintele fie cu ochiul liber, prin procedura clasica, fie cu ajutorul microscopului endodontic.

Care sunt procedurile specifice endodontiei?

Cele mai cunoscute proceduri stomatologice, specifice ramurei endodontiei, sunt tratamentul de canal, care este mai cunoscut sub denumirea de obturatie de canal – o procedura stomatologica simpla si nedureroasa – si scoaterea nervului dintelui, precum si rezectia apicala, recomandata in cazurile in care tratamentul de canal nu a functionat.

Endodontie in sector 6 | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Aceste proceduri pot fi efectuate de orice medic stomatolog generalist, dar exista si proceduri endodontice complexe, pentru care este necesara interventia unui dentist specialist. De aceea, cei care au probleme dentare pot merge la PlazaDent.ro, mai ales ca din echipa sa fac parte medici stomatologi din toate specializarile. In plus, in cadrul acestei clinici sunt tratate si cazurile de urgente stomatologice.

In concluzie, tratamentele endodontice pot fi efectuate si ca parte din alte tipuri de tratamente stomatologice, principalul obiectiv fiind tratarea afectiunilor dentare fara a fi necesara extractia dentara.