Ce se intelege prin ERP in Romania? Iata ce spun informatiile de specialitate!

In prezent, pe piata din Romania si-au facut aparitia tot mai multi termeni care inainte nu isi gaseau utilizare. Este vorba, mai ales, de cuvinte provenite din limba engleza, cele mai comune exemple la care s-ar gandi toata lumea fiind “business” sau “job”. Totusi, exista si unele acronime mai putin cunoscute, dar care fac referire la termeni extrem de importanti, ce-si gasesc numeroase utilitati.

Un exemplu in acest caz il reprezinta ERP, in Romania termenul incepand sa fie utilizat destul de recent, el provenind de la sursa originala Enterprise Resource Planning, ce s-ar traduce sub forma de Planificarea Resurselor Intreprinderii. In mediul de afaceri romanesc, termenul a ajuns sa fie utilizat in expresii precum: program ERP, aplicatie ERP, software ERP sau solutie ERP.

ERP in Romania: care este istoria sa?

Pentru cei interesati sa intre in posesia unui astfel de planning, el poate fi obtinut de la AttoSoft.ro, firma avand ca experienta in domeniu nu mai putin de 25 de ani. Termenul a fost atribuit abia in anul 1990 cand analistii tehnologici au denumit software-ul care se ocupa de gestionarea afacerilor.

Ca urmare a evolutiei tehnologice, software-ul de la momentul respectiv a cunoscut numeroase imbunatatiri, el ajungand sa fie utilizat si pentru alte activitati de business precum gestionarea relatiilor cu clientii, a informatiilor referitoare la resursa umana sau a integrarii finantelor. Astfel a luat nastere un nou tip de software, cunoscut sub denumirea de sistem ERP.

ERP in Romania | sistem ERP | AttoSoft.ro

ERP in Romania

ERP in Romania: in ce anume consta?

In majoritatea afacerilor, informatiile ajung de cele mai multe ori sa fie dispersate, fapt care se poate dovedi problematic pentru antreprenor. Prin intermediul unui instrument de tip ERP, toate informatiile vor fi transpuse intr-un software unic, integrat, acesta avand la baza sa o platforma informatica in cadrul careia au loc procesele de gestionare, automatizare si monitorizare. Sotfware-urile de acest tip au fost adaptate atat de bine incat ele isi pot gasi aplicabilitate in mai toate domeniile de activitate.