Ce sunt ciorapii medicinali si care este rolul lor?

Atat timpul indelungat petrecut pe scaun, dar mai ales petrecut in picioare are un efect negativ destul de puternic asupra sanatatii picioarelor, motiv pentru care tot mai multe femei aleg ciorapi medicinali pentru a-si ameliora disconfortul. Acestia mai sunt cunoscuti si sub denumirea de ciorapi compresivi, fiind destinati tuturor persoanelor care se confrunta cu afectiuni venoase, in special, indiferent de sex.

Acesti ciorapi au rolul de a imbunatati circulatia periferica si sunt, de cele mai multe ori, purtati la recomandarea medicului. Prin urmare, ciorapi medicinali reprezinta un tip de dispozitiv medical, astfel ca acestia trebuie tratati ca atare.

In consecinta, este recomandat ca dispozitivele medicale, indiferent de tipul lor, sa fie achizitionate de la distribuitori autorizati, cum este si Med-Tehnica.ro, magazin online care comercializeaza o gama variata de produse si echipamente medicale.

Cum ajuta ciorapii medicinali oamenii?

Principalele probleme cu care se confrunta oamenii, legate de membrele inferioare, sunt picioare umflate – cauzate fie de mult timp petrecut in picioare, fie de o retentie prea mare de apa sau chiar sarcina – probleme legate de circulatia periferica sau afectiuni venoase varicoase.

Ciorapii medicinali au rolul de a imbunatati circulatia sangelui in organism, catre inima, iar gradul de compresie este diferit in functie de afectiunile pentru care sunt purtati. De asemenea, acesti ciorapi pot fi purtati si cu rol de preventie, in acest caz, de exemplu, gradul de compresie trebuie sa fie mai mic.

Ciorapi medicinali | uniforme medicale | Med-Tehnica.ro

Ciorapi medicinali

In general, medicul specialist este cel care recomanda purtarea unor astfel de ciorapi, acestia fiind disponibil intr-o gama foarte variata, de la ciorapi de dama, de barbati sau unisex, pana la ciorapi de tip pantalon, pana la genunchi, pana la coapsa, ciorapi pentru gravide, cu compresie usoara, moderata sau ridicata.

De aceea este necesar ca oamenii sa primeasca recomandari referitoare la tipul de ciorapi medicinali care le sunt potriviti. Indiferent, insa, de tipul necesar, acestia pot gasi astfel de ciorapi la Med-Tehnica.ro, un magazin online de aparatura medicala, unde sunt disponibile game variate de astfel de produse, chiar si uniforme medicale regasindu-se in portofoliul sau.