Cum poti castiga bani dupa pierderea locului de munca? O solutie este vanzarea cartilor la anticariat

Pierderea locului de munca este o perioada dificila si stresanta in viata oricarui om. Nu este usor pentru o persoana care trece prin astfel de momente sa vada cum se acumuleaza facturile si cum banii sunt din ce in ce mai putini. O varianta de redobandire a controlului financiar poate fi vanzarea cartilor care s-au acumulat in biblioteca, dar care nu mai prezinta interes. Tot ce trebuie facut este identificarea colectiei ce se doreste a fi instrainata.

Cumpar carti in regim de anticariat – anunt de interes in acest caz

Achizitorii de carti nu se gasesc pe toate drumurile, mai ales ca tranzactia trebuie sa fie una sigura, serioasa si sa-l avantajeze pe vanzator. Primul lucru care poate fi facut este urmarirea pe internet a anunturilor de tip „cumpar carti in regim de anticariat”.

Ulterior, se va contacta anticariatul si se va stabili o intalnire fata in fata, in care achizitorul va evalua oferta de carti si va propune un pret. Daca tranzactia este acceptata de ambele parti, vanzatorul va primi banii pe loc, iar cumparatorul va ridica volumele si le va transporta la sediul anticariatului.

Carti pe care achizitorii le considera valoroase

Pentru ca vanzatorul sa primeasca mai multi bani pe carti, acestea trebuie sa fie valoroase si sa fie intr-o stare buna.

Unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati achizitori de carti de pe piata din Romania este anticariatul CumparCarti.ro, cu o experienta de 12 ani in acest domeniu si cu mii de volume achizitionate saptamanal. Anticarii de aici enumera, pentru cei interesati, care sunt principalele caracteristici care cresc pretul unei carti vandute catre un astfel de magazin:

  • Raritatea si vechimea – cartile rare, care provin dintr-un tiraj limitat sau cele care sunt foarte vechi sunt considerate valoroase in ochii achizitorilor;
  • Semnaturile sau dedicatiile autorului – sunt un alt plus important care adauga valoare unui volum;
  • Cererea de pe piata – daca o carte este foarte populara la un anumit moment pe piata si se bucura de o cerere crescuta, pretul sau poate fi mai mare.

Cumpar carti in regim de anticariat | cumparatori de carti vechi | CumparCarti.ro

Cumpar carti in regim de anticariat

Vanzarea volumelor din biblioteca la cumparatori de carti vechi poate fi o oportunitate surprinzatoare de sporire a veniturilor dupa pierderea unui loc de munca. Potentialul acestei strategii nu trebuie subestimat, mai ales intr-o perioada dificila in care banii sunt tot mai putini la bugetul familiei.

In concluzie, achizitorii de carti sunt o varianta ce trebuie luata in calcul pentru imbunatatirea situatiei financiare. Vanzarea cartilor vechi si rare din biblioteca este o solutie de depasire a problemelor pe termen scurt.