Cum sa te adaptezi la viata de zi cu zi purtand o orteza de picior?

Afectiunile picioarelor cauzeaza reale probleme si reprezinta o provocare in viata de zi cu zi, scazand calitatea vietii. Multe dintre acestea pot fi remediate sau ameliorate daca se alege sa se poarte o orteza de picior. Aceasta reprezinta un dispozitiv medical special conceput pentru a sustine si imobiliza piciorul in urma unei leziuni sau pentru a corecta anumite deformari.

Orteza de picior – sfaturi pentru o adaptare usoara

Unul dintre primele aspecte de luat in considerare este alegerea incaltamintei adecvate care sa poata sa acomodeze orteza. Este importanta folosirea unor pantofi cu suficient spatiu pentru a nu exercita presiune suplimentara pe picior. In plus, pantofii cu talpa flexibila pot face mersul mai confortabil.

Acomodarea cu orteza de picior poate include si efectuarea unor exercitii de intarire si de mobilitate recomandate de un fizioterapeut. Aceste exercitii ajuta la mentinerea tonusului muscular si la imbunatatirea circulatiei, factori cruciali in procesul de recuperare.

In plus, este esential sa se ajusteze ritmul zilnic si sa se faca pauze dese pentru a evita suprasolicitarea zonei afectate. Ascultarea semnalelor corpului si respectarea indicatiilor medicale sunt pasi importanti in adaptarea la purtarea ortezei.

La fel de importanta este si alegerea unei orteze potrivite. Magazinele de specialitate, asa cum este si TesaMedical.ro, ofera o gama variata de orteze astfel incat sa faciliteze alegerea modelului ce raspunde necesitatilor fiecarei persoane in parte.

Orteza de picior | TesaMedical.ro

Orteza de picior

Alte echipamente medicale ce pot creste gradul de mobilitate

Pentru a facilita deplasarea si a reduce sarcina asupra piciorului afectat, exista posibilitatea de utilizare a unor dispozitive suplimentare de mobilitate, cum ar fi un fotoliu rulant. Acesta se recomanda a fi folosit, in special, in perioadele in care mersul pe distante lungi devine prea solicitant sau chiar si in casa, atunci cand se doreste o refacere mai rapida dupa un potential accident sau interventie chirurgicala .

Adaptarea la viata cu o orteza de picior presupune rabdare si perseverenta, dar cu ajustarile potrivite si suportul adecvat, orice persoana care trebuie sa o poarte se poate bucura de activitatile zilnice cu mai putina dificultate si disconfort.