De ce sa folosesti un sistem ERP in compania ta? Iata 3 avantaje concrete!

Tehnologiile moderne, care se afla intr-o continua dezvoltare, permit antreprenorilor sa isi gestioneze mai usor afacerile si sa aiba o perspectiva ampla asupra activitatii din firma lor. Sistemul ERP este una dintre aceste solutii, care integreaza multiple functionalitati menite sa eficientizeze activitatea unei companii pe partea de resurse umane, achizitii, vanzari, distributie etc. Un astfel de software permite stocarea intr-un singur loc a tuturor informatiilor importante din companie, de la datele despre angajat, pana la rapoarte financiare.

Ce inseamna sistemul ERP si care sunt principalele lui avantaje?

Planificarea resurselor, gestionarea resursei umane, imbunatatirea relatiei cu clientii si monitorizarea stocurilor sunt doar cateva dintre activitatile-cheie din cadrul unei companii. Gestionarea tuturor nu este o sarcina tocmai usoara, motiv pentru care se poate opta pentru integrarea unui sistem ERP.

Un sistem ERP (Enterprise Resource Planning), precum cel dezvoltat de AttoSoft.ro, este un sistem informatic modern, care integreaza intr-un singur software toate aspectele privitoare la operatiunile dintr-o companie. Aceasta solutie face ca operatiunile sa se desfasoare mai eficient si ofera o mai mare accesibilitate celor care au nevoie si sunt autorizati sa vada sau sa foloseasca informatii despre activitatea companiei.

Cu alte cuvinte, un sistem ERP permite managementul integrat al proceselor din mai multe departamente. Gestionarea facturilor, accesul la detalii despre performanta financiara si automatizarea unor sarcini repetitive sunt doar cateva dintre functionalitatile unui sistem ERP.

Sistem ERP | ERP in Romania | AttoSoft.ro

Sistem ERP

Accesul la aceste informatii este esential pentru a lua decizii importante pentru companie, pentru a evalua performanta acesteia si pentru a urmari operatiunile din departamente diferite. Datele pot fi introduse in sistem prin introducerea manuala, prin scanarea unor coduri de bare sau prin importul unor baze de date deja existente. Multe companii aleg sa foloseasca sisteme ERP in Romania, iar acestea sunt cateva dintre motive:

1. Se elimina sarcinile repetitive si consumatoare de timp, automatizarea unor operatiuni zilnice (lansare comenzi, emitere facturi etc.) insemnand o mai mare eficienta;

2. Se obtin o imagine de ansamblu si control total al datelor interne;

3. Se optimizeaza costurile, intrucat procesele decizionale si gestionarea resurselor se fac in baza unor date exacte.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele integrarii unui soft ERP in cadrul companiei, aceste solutii fiind proiectate astfel incat sa ofere o experienta personalizata si sa contribuie semnificativ la capitolul productivitate.