Electrocardiograful: principalul dispozitiv medical care nu trebuie sa lipseasca din cabinetul de cardiologie

Conform statisticilor, principala cauza de morbiditate in Romania este redata de bolile de inima, care nu primesc tratamentul necesar la timp. Multe dintre acestea sunt mostenite pe cale genetica, in timp ce exista si persoane care le pot dezvolta pe parcurs, din cauza unui stil de viata sufocant, stresant sau chiar din cauza unei alimentatii neadecvate.

Electrocardiograful este unul dintre cele mai eficiente aparate pe care medicii il folosesc cu scopul de a afla care este afectiunea cardiologica de care pacientul sufera, dar si pentru a monitoriza starea sa de sanatate. Tocmai din acest motiv, fiecare cabinet cardiologic trebuie sa fie echipat cu un astfel de aparat performant si modern.

Cum functioneaza electrocardiograful?

Putine persoane cunosc care este, de fapt, modalitatea de functionare a electrocardiografului. Principiul sau de baza este simplu: aparatul reuseste sa capteze semnalele electrice care sunt eliberate de contractiile inimii, inregistrandu-le grafic prin ceea ce este cunoscuta astazi sub numele de electrocardiograma. Ulterior, medicul interpreteaza rezultatele obtinute si, pe baza acestora, stabileste un diagnostic. Acest tip de aparatura medicala mai presupune si aplicarea unor electrozi pe zona toracica, avand capacitatea de a detecta cat mai eficient contractiile.

Electrocardiograf | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Electrocardiograf

Tratarea eficienta a afectiunilor cardiace

Dupa identificarea diagnosticului prin intermediul electrocardiografului, medicul de specialitate elaboreaza si un plan corespunzator de tratament, pe care pacientul trebuie sa il respecte pentru a se vindeca eficient sau pentru a-si ameliora simptomele. TesaMedical.ro este un site online care pune la dispozitia cadrelor medicale si cabinetelor diverse aparaturi eficiente si calitative prin intermediul carora medicii pot realiza un act medical ireprosabil.

Cu alte cuvinte, evolutia tehnologica ofera imbunatatiri semnificative in medicina, medicii avand astfel posibilitatea de a stabili un diagnostic corect pe baza investigatiilor precise efectuate, iar pacientii avand sansa de a primi un tratament adaptat in functie de patologiile de care sufera. Multumita echipamentelor si aparaturilor de ultima generatie puse la dispozitie de Tesa Medical, toate cabinetele pot fi aprovizionate cu dispozitivele necesare, astfel incat medicii sa intreprinda o activitate de calitate.