Etapele inserarii unui implant dentar: ce ar trebui sa stie pacientii despre aceasta interventie?

Dintii lipsa pot genera un adevarat complex. Dincolo de criteriul estetic, pacientii intampina reale probleme si in momentul masticatiei motiv pentru care medicii stomatologi recomanda efectuarea de urgenta a unui control profesionist.

Cei care vor sa isi realizeze un implant dentar in Bucuresti pot alege cu incredere clinica Twin Dent, echipa de profesionisti fiind mereu pregatita pentru a oferi cele mai bune solutii, indiferent de problemele medicale.

Principalii pasi in montarea unui implant dentar

Pacientii trebuie sa fie constienti de faptul ca un astfel de proces nu are loc peste noapte. Exista trei etape majore prin care fiecare trebuie sa treaca pentru a se bucura la final de un zambet stralucitor. Intregul proces poate dura intre 4 luni si 1 an, in functie de complexitatea problemei si cuprinde:

  • etapa pre – chirugicala – medicul specialist evalueaza situatia pentru a putea stabili cea mai buna abordare. Se poate opta pentru un singur implant sau pentru punti dentare pe implanturi, in cazul in care pacientii au mai multi dinti lipsa. Twin Dent, clinica dentara din Cotroceni isi asteapta pacientii intr-un spatiu modern, dotat cu aparatura de ultima generatie;
  • etapa chirugicala – in acest moment, are loc implantul propriu – zis. Un surub de titan este inserat in maxilar, acesta tinand locul radacinii naturale a dintelui.

Implant dentar in Bucuresti | clinica dentara din Cotroceni | TwinDent.ro

Implant dentar in Bucuresti

Este nevoie de o perioada cuprinsa intre 3-6 luni pentru ca organismul sa accepte corpul strain, fara sa existe riscul aparitiei unor complicatii. Ulterior, se trece si la montarea coronitei, procesul fiind astfel finalizat cu success;

  • etapa de recuperare si de urmarire – chiar daca implantul a fost montat, pacientii trebuie sa vina periodic la control. Medicul stomatolog trebuie sa se asigure ca totul se vindeca si ca nu exista urme de infectie. In toata aceasta perioada, igiena orala este extrem de importanta pentru ca tesuturile moi sa se vindece cat mai repede.

Desi sunt costisitoare, implanturile sunt o investitie pe termen lung, acestea putand fi pastrate toata viata, daca sunt ingrijite in mod corespunzator. Pentru informatii legate de preturi sau programari, pacientii pot accesa cu incredere site-ul TwinDent.ro