Folosesti cosmetice BIO sau sintetice?

Avand in vedere ca produsele cosmetice BIO sunt pe primul plan in ultimii ani, apar din ce in ce mai multe intrebari. Ce produse sunt naturale si care sunt sintetice? Care sunt mai bune? Este greu de raspuns la aceasta intrebare, deoarece raspunsul nu este alb sau negru.

Cosmeticele sunt considerate naturale atunci cand toate ingredientele lor provin din substante naturale, neprelucrate chimic. Substantele naturale pot proveni din surse vegetale, animale sau chiar minerale. Dar daca ingredientele au fost supuse oricarui proces chimic, acestea nu mai sunt considerate naturale. Cei ce sunt in cautare de cosmetice BIO, pot vizita site-ul Zabe.ro, un magazin cu produse ecologice.

Cosmeticele sintetice domina piata de zeci de ani, deoarece productia lor industriala este usoara, prezinta proprietati si calitate standard si in comparatie cu produsele cosmetice naturale, cele sintetice sunt mai ieftine. Cu toate acestea, substantele chimice sunt testate pe organisme umane de cateva decenii si unele dintre ele sunt acuzate de complicatii pentru corpul uman de la alergii si boli la probleme mai grave, cum ar fi cancerul.

Cosmetice BIO vs. cosmetice sintetice

Cosmeticele naturale au un avantaj major: corpul oamenilor a evoluat de-a lungul veacurilor, intotdeauna in strans contact cu natura si, prin urmare, este mai „compatibil” cu substante de origine naturala. Cu alte cuvinte, substantele naturale au proprietati care sunt cunoscute pe scara larga si au fost testate de mii de ani. In consecinta, este mai usor sa se aleaga acele substante care vor produce rezultatul dorit fara efecte secundare. In special produsele organice, sunt produsele urmand tehnici traditionale, pure.

Cosmetice BIO | magazin cu produse ecologice | Zabe.ro

cosmetice BIO

Pe de alta parte, natura nu „produce” aceste substante in cantitate si calitate consecvente pe care le necesita productia industriala si acest lucru are ca rezultat preturi mai mari. Cosmeticele naturale au o durata de viata mai scurta si nu prezinta intotdeauna proprietatile dorite, asa ca uneori oamenii apeleaza la cele sintetice. Deci, in general, este dificil sa se gaseasca pe piata produse naturale pure, cu exceptia unor uleiuri care pot fi compuse 100% in mod natural. Restul contin de obicei anumite cantitati de substante chimice pentru a asigura calitatea si siguranta consumatorilor.