Nebulizatorul – aparat medical util in orice locuinta

Racelile de sezon sau gripele pot da mari batai de cap atat celor mici, cat si parintilor care nu stiu cum sa mai diminueze discomfortul copiilor. Dincolo de tratamentele clasice, medicii recomanda si utilizarea nebulizatoarelor pentru un efect mult mai rapid si mult mai eficient. Aceste aparate pot fi achizitionate din farmacii sau de pe Med-Tehnica.ro unde preturile sunt mai mult decat avantajoase.

Cum functioneaza un nebulizator?

Acest aparat imprastie solutia lichida (ser sau antibiotic) in organism sub forma unor mici picaturi, astfel ca tratamentul contribuie la umezirea mucoasei. Aerosolii sunt inhalati atat prin nas, cat si pe gura motiv pentru care copiii care se confrunta cu o tuse indelungata sau cu mucisori greu de scos, se vor simti mult mai bine dupa o cura de cateva zile. Atentie insa, solutiile trebuie utilizate conform indicatiilor medicului pediatru.

Avantajele unui astfel de aparat

Viata alaturi de cei mici este plina de momente neprevazute motiv pentru care parintii trebuie sa fie mereu pregatiti. Starea de sanatate reprezinta o prioritate, in special, in cazul copiilor care racesc foarte usor. Un nebulizator este indispensabil si prezinta o serie de beneficii:

  • este foarte usor de utilizat, nu produce zgomot deranjant astfel ca poate fi folosit chiar si in timpul somului bebelusilor;
  • contribuie la absorbtia mult mai rapida a medicamentelor datorita faptului ca acestea sunt eliberate direct in tractul respirator;
  • scade semnificativ riscul aparitiei unor efecte adverse in cazul administrarii tratamentului prescris de medic.

Pretul de achizitie este accesibil oricarui buzunar ceea ce reprezinta un mare punct in plus. De asemenea, poate fi utilizat cu succes si in cazul adultilor, fiecare aparat fiind prevazut cu 2-3 masti de dimensiuni diferite.

Nebulizatoare | aspiratoare chirurgicale | Med-Tehnica.ro

nebulizatoare

Exista si alte aparate medicale indispensabile intr-o locuinta?

Raspunsul in cazul de fata este DA. Aspiratoarele chirurgicale sunt de asemenea extrem de utile pentru indepartarea mucozitatilor din nas. Se pot folosi cu lejeritate acasa, chiar si in urma unor interventii chirurgicale minore. Avand o greutate destul de mica, pot fi mutate cu usurinta dintr-o incapare in alta. Pentru tratamentul la domiciliu se recomanda achizitionarea unor produse de baza, aparatele performante fiind utilizate de regula in spitale.