Tipuri de extractii dentare

Extractiile dentare sunt interventii chirurgicale care presupun indepartarea unui dinte afectat. Desi fiecare persoana isi doreste o dantura perfecta si lipsita de probleme, deseori acestea apar si trebuie tratate pentru a nu se extinde si pentru a nu agrava situatia. Stomatologul aplica aceasta procedura atunci cand dintele nu mai poate fi salvat, fiind afectat in profunzime.

Printre motivele care duc la o extractie dentara se numara urmatoarele:

  • infectie netratata la timp;
  • boala parodontala;
  • dinte grav afectat de o carie;
  • dinte rupt sau ciobit.

Tipuri de extractii dentare

Extractia unui dinte sau a mai multor dinti poate presupune o interventie usoara, atunci cand dintele este accesibil, sau chirurgicala, atunci cand dintele nu este accesibil si sunt implicate anumite riscuri. Daca dintele este bolnav si nu mai poate fi salvat prin nicio alta metoda, cum ar fi plombarea, este necesara extractia. De asemenea, aceasta impiedica raspandirea infectiei la ceilalti dinti si ulterior, in intregul organism.

In urma procedurii de extractie, pacientul trebuie sa evite sa consume alimente tari, prea reci sau prea fierbinti timp de cateva zile. Acestora li se recomanda analgezice si antiinflamatoare pentru a preveni sau pentru a atenua eventualele dureri care pot aparea atunci cand efectul anesteziei dispare. In cazul umflaturilor, se pot aplica comprese reci sau pungi cu gheata. De asemenea, trebuie sa evite sa fumeze pentru cel putin 24 de ore, deoarece fumatul intarzie vindecarea.

Extractii dentare | tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Importanta controlului stomatologic

Tratamentele stomatologice nu trebuie amanate, deoarece problemele dentare reprezinta adevarate probleme de sanatate care trebuie rezolvate din timp pentru a nu provoca complicatii. Desi multe persoane ezita atunci cand vine vorba de dentist, acestea ajung intr-un punct critic in care dantura lor este pusa in pericol si durerile devin insuportabile. Frica trebuie depasita, deoarece datorita metodelor moderne folosite de stomatologi pacientul va fi scutit de durere si va simti cel mult un disconfort in urma interventiilor mai complexe.

PlazaDent.ro lepune pacientilor la dispozitie o suita completa de servicii stomatologice. Acestia vin in intampinarea persoanelor care se confrunta cu probleme minore, dar si grave in ceea ce priveste dantura lor si care vor sa apeleze la profesionisti, care sa le garanteze rezultate durabile si calitative.