Sfaturi utile – pentru atunci cand inchiriati o masina

Am decis sa realizam acest articol, deoarece foarte multe persoane, ce au apelat la serviciile de rent a car… Au aflat ca exista mai multe probleme cu aceasta piata si… Ca ar trebui sa urmareasca anumiti pasi, inainte de a inchiria o masina.

De ce trebuie urmariti anumiti pasi, in momentul in care inchriati un autovehicul?

Citind randurile de mai jos, veti afla:

 • De ce trebuie sa va feriti, atunci cand aleg o firma de rent a car
 • La ce anume va trebui sa fiti atenti, cand aleg o firma de rent a car
 • Cum sa alegeti o firma de rent a car

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa va prezentam ce anume aveti de urmarit, in momentul in care inchiriati un autovehicul.

De ce va trebui sa ma feresc, atunci cand aleg o firma de rent a car? ( sfaturi utile )

cum sa inchiriezi o masina sfaturi utile

Pe piata de rent a car din Romania sunt foarte multe companii, ce pozeaza in:

 • Cele mai bune oferte pentru dumneavoastra
 • Cele mai bune conditii de inchiriere
 • Preturi senzational de mici si mega discount-uri

Din punctul nostru de vedere, toate acestea sunt doar metode de a agata clientul. Nu exista cele mai mici preturi, nici cele mai bune oferte. Iar, in ceea ce priveste conditiile de inchiriere… Ei bine! Va spunem noi din start ca… Sunt companii care ofera suport tehnic non-stop, dar care au preturile exagerat de mari. De asemeni, sunt firme de inchirieri auto, care nu ofera nici un fel de asistenta,… Dar care eclipseaza celelalte companii prin pretul oferit ( cu alte costuri ascunse ). Astfel, va trebui sa stiti ca din toate aceste modalitati, doar 10% au posibilitatea de a fi adevarate.

Toate aceste semnale sunt realizate, doar pentru a atrage clienti si nu va trebui sa tineti cont de ele sub nici o forma.

Un prim element ce va trebui analizat in momentul in care inchiriati o masina, este imaginea online.

Imaginea online a unei firme de rent a car

Vom explica in randurile urmatoare la ce ne referim mai exact, atunci cand vorbim despre imaginea unei firme de rent a car.

In urma cu 10 ani in urma, a existat o crestere a numarului de clienti pentru acest serviciu. Evident, o data cu aceasta crestere, au aparut mici companii de inchirieri auto. Multe dintre ele nu aveau deloc experienta in domeniu. De asemeni, cei ce au lucrat intr-o companie de rent a car si aveau experienta nu aveau nici un interes in a ajuta clientul.

Astfel, clientul era impartit intre doua luntre. Avea de ales intre firmele de rent a car ce ii puneau siguranta in pericol si… Companiile ce puteau sa ii ceara mai mult decat merita serviciul.

O data cu dezvoltarea internetului si dorinta companiilor de a-si face reclama in mediul online… Firmele de rent a car ce aveau grija de clientii lor au iesit la suprafata. Internetul oferea posibilitatea companiilor de rent, sa primeasca recenzii pe baza activitatii lor. De asemeni, firmele care veneau cu elemente inedite pe piata, ajungeau sa devina cunoscute mult mai rapid in mediul online. Pentru cele care doreau sa pastreze o legatura stransa cu clientul, se trimiteau oferte, reduceri, etc.

Toate aceste elemente, aveau capacitatea de o construi imaginea online a unei companii de rent a car. Practic, companiile de inchirieri auto s-au impartit in doua categorii.

Intr-una dintre aceste doua categorii, au ramas firmele care nu dadeau doi bani pe clientii lor. Ele, din pacate, au ramas inca pe piata. Cu toate ca au recenzii negative sau nu au deloc… Chiar daca, talharesc clientul la drumul mare… Indiferent daca retin garantia auto, chiar daca clientul a returnat masina fara nici o zgarietura… Ele exista si inca au clienti, care din pacate nu stiu sa caute si sa aleaga o companie de rent, care sa fie cel putin normala.

Mai jos sunt cele mai importante sfaturi, ce trebuie urmate inainte de a inchiria o masina.

 • Feriti-va de companiile de rent a car care au recenzii negative
 • Ocoliti firmele de inchirieri auto, unde testimonialele nu arata o imagine tocmai buna
 • Nu apelati la companiile ce se afla la inceput ( sub 3 luni de activitate )

Acestea sunt cele mai importante 3 sfaturi, atunci cand alegeti o companie de rent a car. Dar, sa zicem ca ati urmat toate aceste 3 sfaturi si ati ales firma de inchirieri auto. Vedeti mai departe cum va trebui sa actionati.

La ce anume va trebui sa fiu atent dupa ce am ales compania de rent a car?

Sa spunem ca ati ales compania de rent a car. Ati primit oferta, ati citit-o, ati fost de acord cu ea. Urmeaza mai departe, doua elemente care vin extrem de mult in ajutorul dumneavoastra.

 • Solicitati contractul de rent a car inainte de a inchiria masina propriu-zisa
 • Analizati contractul de inchirieri auto

Cele doua sfaturi va vor ajuta sa ocoliti foarte multe neplaceri.

De ce trebuie analizat contractul de inchirieri auto?

In contractul de rent a car, sunt trecute toate detaliile importante. Veti vedea cand este retinuta garantia auto si cand pot aparea alte plati. De asemeni, veti stii in ce conditii veti avea plati suplimentare si cum vor fi aplicate penalizarile.

Va sfatuim sa cititi contractul de rent a car, inainte de a inchiria masina propriu zisa. Analizandu-l, veti stii sa nu aveti cheltuieli suplimentare. Noi va punem la dispozitie un articol unde veti vedea mai multe detalii despre contractul de rent a car.

Citind acest subiect, veti stii ce anume va trebui sa contina un contract de rent a car, si… Veti afla cum sa va ghidati si cum sa analizati contractul de inchirieri auto.

Cam acestea au fost detaliile oferite de noi. Veti stii mai departe cum puteti inchiria un autovehicul, fara a avea surprize la sfarsit. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!

Postați comentarii