5 pasi importanti pe care trebuie sa ii urmati pentru a munci ca asistent medical in Germania

Primul si cel mai important pas pe care un asistent medical trebuie sa il faca pentru integrare este sa cunoasca limba germana minim incepator.
Acest lucru ajuta personalul medical atat in relatiile sociale cat si financiare.
Nivelul minim de cunoastere al limbii germane este A2.

Cunoasterea tuturor detaliilor contractuale despre locul de munca unde urmeaza sa plece:
Detaliile importante in privinta contractului de munca sunt:

  • Cunoasterea tipului de contract(contract de munca german, contract de munca cu detasarea sau contract de munca tip PFA).
  • Plata taxelor catre stat: daca contractul este tip PFA taxele catre stat in general trebuie platite de angajat, la fel si pentru celelalte contracte angajatul trebuie sa verifice daca taxele ii sunt platite.

Acetele necesare pentru angajare:
Diploma de absolvire a scolii de asistent medical tradusa in limba germana si legalizata.
Pentru persoanele care au mai muncit pe teritoriul Germaniei este necesara prezentarea numarului de impozit (Steuernummer) si numarul de asigurari sociale (Sozialversicherungsnummer).
Aceste numere de identificare sunt unice ce se primesc o data in viata fiind eliberate de ministerul finantelor germane.

Ajungerea la angajator:
Angajatorul dvs. va pune la dispozitie in functie de datele dumneavoastra contractuale inscrierea in spatiu locativ la dansul avand camere pe care le pune la dispozitie personalului iar dumneavoastra figurati cu adresa de acolo sau va faciliteaza inchirierea pe piata imobiliara din apropierea locatiei cu adresa din acel spatiu locativ.
Atributia obligatorie a angajatului este de a se inscrie singur prezentandu-se personal la biroul de stat local *Einwohnermeldeamt sau Burgerburo unde cu o adeverinta emisa de persoana care inchiriaza spatiu locativ si buletinul dumneavoastra in original ve-ti primi un act de inscriere in spatiu.(Meldebestatigung).
*Nu este necesara prezentarea contractului de munca.

Dovada muncii legale in Germania:
Angajatorul va face inainte de inceperea activitatii de munca o inregistrare de munca. Aceasta inregistrare de munca a angajatului se face online sau prin biroul de contabilitate cu care lucreaza angajatorul constand in inscrierea datelor dvs. La OFICIUL DE INREGISTRARE A FORTELOR DE MUNCA REPREZENTATA DE ZOLL * www.zoll.de
§ 28a Sozialgesetzbuch Viertes Buch (SGB IV )
Inregistrarea dumneavoastra la una dintre asigurarile medicale cum ar fi DAK, statul german impreuna cu ministerul finantelor are dovada inscrierii dumneavoastra legale in campul muncii. Aveti dovada legalitatii dvs. mumai prin primirea primului plic de la asigurarea medicala din Germania ( Dureaza ca. 7 zile lucratoare pana primiti acest plic) si a fluturasului de salariu unde sunt trecute toate darile la stat precum impozit pe venit, pensie, asigurare medicala, de somaj etc.
Angajatorul este obligat sa va inmaneze statul de plata salarial in fiecare luna intre 01 si 10 in functie de cum primeste de la centrul de calcul salarial autorizat.

MedialJob ofera cursuri de limba germana cu angajare directa si suport pentru integrarea si obtinerea recunoasterii profesionale in Germania.
Aplica acum la un loc de munca cu suport de integrare gratuit.

Postați comentarii