5 pași pentru un ambalaj mai ecologic

Nu cu mult timp în urmă, companiile se concentrau exclusiv pe îmbunătățirea produselor, a imaginii de marcă și a experienței utilizatorilor. În prezent, tot mai multe companii își dau seama de importanța ambalajelor ecologice și durabile și își îndreaptă atenția în această direcție.

În acest articol, îți vom prezenta 5 pași scurți prin care poți crește durabilitatea ambalajelor tale, încorporând materiale și practici durabile pentru a proteja mediul înconjurător, scrie blogcartonescu.ro

Etichetare mai ușor de înțeles
Include informații referitoare la reciclare pe ambalajele tale. Adăugarea acestui tip de informații îi va ajuta pe clienții tăi să fie mai bine informați cu privire la modul în care pot recicla ambalajul sau cum îl pot elimina în mod corespunzător, astfel încât acesta să ajungă la locul potrivit.

Ambalaje ușoare
Deși întârzie să apară, conceptul de ambalaj mai ușor este din ce în ce mai popular. Avantajele ambalajelor mai ușoare sunt multiple – este nevoie de mai puțin material pentru a produce ambalaje, impactul transportului asupra mediului este minimizat, iar deșeurile trimise la groapa de gunoi sunt reduse semnificativ.

Utilizarea materialelor reciclabile
Cel mai simplu mod de a te asigura că ambalajele tale au un impact minim asupra planetei este să le produci folosind materiale reciclabile, cum ar fi cutii de carton ondulat și cartoane, hârtie, plastic reciclabil etc. Discută diferitele opțiuni cu producătorul de ambalaje.

Ambalaje comestibile
Da, astfel de ambalaje există! Deși nu sunt foarte frecvente, tendința este ca acest tip de ambalaj să devină din ce în ce mai popular. Acestea sunt fabricate dintr-un amestec de materiale de origine animală și vegetală – cazeină din lapte de vacă și pectină din citrice. Acest tip de ambalaj nu numai că nu generează deșeuri, dar întârzie și deteriorarea produselor pentru mai mult timp (în comparație cu ambalajele din plastic convenționale) datorită capacității sale de a bloca oxigenul.

Dimensiunea adecvată a ambalajului
Ai folosit vreodată cutii sau cartoane mari pentru un produs de dimensiuni mici? Prin utilizarea unor ambalaje mai mari decât este necesar, creați mai multe materiale care trebuie eliminate. Consultă-te cu producătorul tău de ambalaje pentru a crea cutii și ambalaje personalizate pentru toate produsele tale, astfel încât să economisești spațiu și materiale. CIteste mai multe AICI

Postați comentarii