De la simple metale la piese de artă: multiplele utilizări ale structurilor metalice

Structurile metalice sunt adesea subestimate. Formele lor simple pot sta la baza mai multor proiecte în diferite domenii de activitate. Acestea pot fi realizate dintr-o varietate de metale, fiecare cu proprietăți unice care se pretează diferitelor aplicații. Oțelul inoxidabil este unul dintre materialele des utilizate pentru diferite confecții, datorită numeroaselor sale avantaje. Vezi care sunt principalele caracteristici ale inoxului și câteva din industriile care utilizează acest material în diverse proiecte.

Oțel inoxidabil – un material durabil, rezistent și igienic

Oțelul inoxidabil este un aliaj metalic compus în principal din fier, nichel, crom, carbon și molibden. În starea sa cea mai pură, oțelul inoxidabil este cunoscut sub denumirea de oțel inoxidabil 18-8, ceea ce înseamnă că acesta conține aproximativ 18% crom, 8% nichel și restul fier. Există mai multe tipuri diferite de oțel inoxidabil, dar cele mai populare două sunt 304L și 316L. Ambele au propriile lor calități și aplicații unice și pot fi utilizate în diferite proiecte de structuri metalice rezistente, de calitate superioară.

Oțelul inoxidabil rezistă la coroziune deoarece posedă un strat de oxid pasiv care împiedică producerea oricăror reacții chimice. Acest strat de oxid se formează prin expunerea la oxigenul din aer. În cazul în care oțelul inoxidabil nu posedă acest strat de oxid, atunci devine susceptibil la coroziune. Tocmai datorită rezistenței sale la coroziune, oțelul este folosit pentru confectii metalice inox în industria alimentară, farmaceutică, industrială, dar și pentru proiecte rezidențiale. 

De asemenea, fiind un material igienic, este des întâlnit în industria alimentară și HoReCa. Siguranța alimentară este un aspect extrem de important al acestei industrii. Din acest motiv, mulți producători folosesc echipamente din oțel inoxidabil pentru a se asigura că alimentele pe care le produc rămân sigure.

Confecțiile din inox și industria farmaceutică

Există multe instalații farmaceutice care utilizează oțel inoxidabil. De exemplu, traseele tehnologice necesită anumite caracteristici precum duritatea, tenacitatea și durabilitatea. Aceleași trăsături fac ca oțelul inoxidabil să fie util și pentru blocuri de valve. 

Elemente de decor exterior exclusiviste

Oțelul inoxidabil este perfect pentru scopuri estetice exterioare. Elemente precum porțile metalice, balustrade sau scări, toate sunt construite din oțel inoxidabil. Datorită durabilității sale, acesta este capabil să facă față condițiilor meteorologice extreme. De asemenea, grație procesului de prelucrare al suprafețelor din inox, produsele finale realizate vor avea un aspect îmbunătățit, elegant și chiar rafinat.

Dacă ești în căutarea unor elemente de decor excepționale și a unor produse de înaltă calitate pentru industria în care activezi, nu ezita să alegi produsele metalice din oțel inoxidabil. Acestea vor rezista testului timpului și își vor păstra durabilitatea vreme îndelungată. Fiindcă durabilitatea produselor presupune o înlocuire rară, vei putea economi bani pe termen lung. 

Postați comentarii