Află aici cea mai simplă rețetă de șnițel de pui

Un fel de mâncare foarte popular în întreaga lume, șnițelul de pui este un preparat simplu și ușor de pregătit. Se servește adesea cu cartofi prăjiți, dar de multe ori este ideal să fie consumat cu o salată proaspătă, pentru a reduce caloriile.
Această rețetă de șnițel de pui ușoară are toate șansele să devină un preparat principal în bucătăria ta și, poate fi pregătit atât pentru cină, cât și pentru mesele în familie de duminică.
Istoria șnițelului
Șnițelul este de origine austriacă; vițelul (cunoscut sub numele de Wiener Schnitzel) sau carnea de porc erau carnea tradițională la alegere. Șnițelul prăjit și-a găsit mai târziu drumul în bucătăriile altor țări europene. Iar pentru a se putea adapta diverselor religii, carnea de porc( care era interzisă în anumite religii) și vițelul (care era scump și greu de obținut) au fost înlocuite cu carnea de pui și curcan.
Ingrediente necesare:
· 1 kg piept de pui dezosat fără piele (2 bucăți mari)
· 1/2 cană de făină
· 2 oua mari
· 1 cană pesmet
· 1 lingura boia
· 1 lingură semințe de susan (opțional)
· 1/4 linguriță sare sau mai mult după gust
· Ulei pentru prăjit
De asemenea, vei avea nevoie de : folie de plastic, ciocan de bătut, farfurii și castroane, tigaie, spatulă sau clește, suport pentru uscare, prosoape de hârtie
Instrucțiuni:
· Pentru fiecare bucată de piept de pui se verifică dacă există tendoane sau bucăți suplimentare de grăsime, acestea trebuind tăiate.
· Bucățile de pui se taie, ținând întotdeauna partea netedă a pieptului în sus. Se taie cu grijă aproximativ trei sfert din bucată. Apoi se desface pentru a forma două jumătăți simetrice( un fel de fluture). Se taie mijlocul, obținând astfel două bucăți egale de carne. La final, vei obține 4 bucăți de dimensiuni relativ egale și câteva fâșii.
· Așează o bucată mare de folie de plastic pe blatul bucătăriei și așază bucățile de carne pe ea, lăsând între ele o distanță de câțiva centimetri. Pune peste carne un alt strat de folie, astfel încât carnea să fie intercalată între cele două straturi de folie.
· Cu ajutorul ciocanului de bătut se bat bucățile de carne până când acestea au o grosime uniformă.
· Pune trei boluri largi, de mică adâncime și o farfurie goală. În cele trei boluri se pune separat: făina, ouăle bătute împreună cu 2 lingurițe de apă și pesmetul( în care se adaugă boia, sare și semințe de susan).
· Pe pune uleiul în tigaie și se încălzește la foc mediu. În timp ce tigaia se încălzește, bucățile de carne se înmoaie pe rând în cele trei boluri( făină, ouă și pesmet). Ai grijă încă ca pieptul de pui să fie bine pătruns de oul bătut și să fie acoperit uniform de amestecul de pesmet.
· Uleiul trebuie să ajungă la temperatura de 175 grade Celsius. Poți testa temperatura uleiului cu prima bucată de carne și trebuie să prăjești șnițelul până când acesta devine maroniu pe ambele părți. Dacă uleiul are temperatura potrivită, atunci 2-3 minute pe fiecare parte este suficient.
· Nu prăji mai mult de doi bucăți de șnițel într-o tigaie de dimensiuni obișnuite, altfel temperatura uleiului va scădea și șnițelele vor deveni grase. Când uleiul este la temperatura potrivită, șnițelele vor absorbi foarte puțin ulei și se vor prăji ușor.
· După prăjire, așază șnițelele pe o farfurie pe care ai pus prosoape de hârtie, pentru a scurge excesul de ulei.
Presară șnițelele cu sare suplimentară după gust, dacă dorești și servește fierbinte alături de garnitura sau salata preferată.