Albirea dinților acasă: este dăunătoare sau nu?

Un zâmbet alb este adesea considerat un atribut al succesului și încrederii în sine. Cu toate acestea, puțini oameni sunt înzestrați în mod natural cu smalț dentar alb ideal, iar culoarea acestuia poate să se deterioreze din diverse motive. Factorii de vârstă, consumul de alimente colorante precum cafeaua, sucurile, fructele de pădure și vinul roșu, precum și fumatul, pot influența culoarea smalțului.

Placa galbenă de pe dinți poate fi îndepărtată prin curățare profesională, dar acest lucru nu este același lucru cu albirea dinților. Există mai multe modalități de a deschide culoarea smalțului dinților cu câteva nuanțe, împărțite în două grupuri mari: albirea dentară acasă și în cabinetul stomatologului.

În acest articol, ne vom concentra pe albirea la domiciliu, examinând principiile de bază ale acestei proceduri și abordând miturile asociate cu aceasta.

Cât de sigură este albirea dinților?

Procedurile de albire dentară sunt parte integrantă a stomatologiei estetice, însă este recomandat să solicitați sfaturi de la un medic înainte de a le folosi în afara cabinetului stomatologic. Chiar dacă un produs este certificat și respectă standardele moderne de calitate, este important să urmați cu atenție toate recomandările producătorului și să acordați o atenție deosebită listei de contraindicații. Caracteristicile individuale nu pot fi excluse, motiv pentru care este mai sigur să căutați ajutorul specialiștilor de la Omnia Dental. Prin urmare, chiar și atunci când utilizați produse simple cu efect de albire, este mai probabil să obțineți un rezultat satisfăcător atunci când beneficiați de îndrumarea și supravegherea unui profesionist.

Mituri frecvente despre albirea dinților la domiciliu

Este important să abordăm cu atenție informațiile despre procedurile de albire dentară la domiciliu. Aici sunt câteva aspecte esențiale:

  1. Demineralizarea smalțului. Este adevărat că peroxidul de hidrogen sau carbamida poate duce la demineralizarea smalțului dentar, ceea ce poate face dinții mai sensibili și poate reduce funcțiile lor de protecție. Cu toate acestea, acest lucru poate fi gestionat prin remineralizare după procedură, folosind compuși speciali. Este important să urmați cu atenție instrucțiunile și să nu exagerați cu durata sau frecvența tratamentului.
  1. Gradul de albire. Este important să fiți realiști în privința așteptărilor. În mod obișnuit, un rezultat de 3-5 tonuri poate fi obținut acasă, în timp ce în cabinetul stomatologic poate fi atins un grad de albire de 8 tonuri. De asemenea, este important să înțelegeți că nuanța obținută poate fi afectată de mai mulți factori și poate varia de la o persoană la alta.
  1. Compatibilitatea cu plombele și coroanele dentare. Alături de mitul că procedurile de albire pot afecta plombele și coroanele, trebuie să înțelegem că acestea nu răspund la albire așa cum o face smalțul natural. În timp ce procedurile de albire pot îmbunătăți aspectul dinților naturali, acestea nu vor avea un impact semnificativ asupra plombelor sau coroanelor.
  1. Eficiența procedurilor acasă vs. în cabinetul stomatologic. Deși este posibil să obțineți rezultate bune folosind sisteme de albire la domiciliu, implicarea unui profesionist poate asigura o abordare personalizată și monitorizarea atentă a procesului. Stomatologul poate recomanda un sistem de albire care să se potrivească nevoilor și condițiilor specifice ale pacientului și poate minimiza riscul de deteriorare a smalțului. De asemenea, după obținerea rezultatului dorit, smalțul poate fi tratat cu compuși pentru a îmbunătăți remineralizarea și a proteja dinții.

În concluzie, procedurile de albire dentară la domiciliu pot fi sigure și eficiente, dar este esențial să urmați cu atenție instrucțiunile și să aveți așteptări realiste.

Postați comentarii