Alergiile ne pot pune inima în pericol

Cu siguranță ai auzit măcar o dată în viață de sindromul clinic numit șoc anafilactic (anafilaxia). Acesta este de fapt, o reacție alergică acută, produsă în urma unei sensibilități puternice pe care unii oameni o au la diferiți factori externi. Ceea ce poate nu știai este că, această reacție duce la afectarea gravă a sistemului cardiovascular, de studiul căruia se ocupă medici specialiști în cardiologie. Astfel, dacă alergiile nu sunt depistate la timp, de către un medic specialist în alergologie, sau dacă nu se intervine în timp util, poate surveni decesul.

Este important consultul alergologic?

Răspunsul este categoric, da! Există foarte multe persoane care se obișnuiesc cu simptomele alergiilor și nu le acordă importanța pe care acestea o au cu adevărat. În urma unui consult alergologic, calitatea vieții noastre este îmbunătățită și evităm riscul complicațiilor. Mai mult decât atât, este la fel de important ca în urma consultului, să ne fie pus un diagnostic corect, în vederea stabilirii unui tratament corespunzător.

Consultul alergologic constă în examinarea fizică a pacientului și dacă medicul consideră necesar, efectuarea unor teste cutanate sau serologice. Fii pregătit pentru a răspunde la întrebări referitoare la momentul în care a început alergia, cum se manifestă aceasta, medicamentația pe care ai folosit-o ca să o tratezi, precum și dacă ai mai prezentat în trecut reacții alergice. În plus, este bine să aduci și alte documente medicale (analize) pe care le consideri importante în această situație.

Cum să ai o inimă sănătoasă

Este binecunoscut faptul că o singură afecțiune poate conduce la complicații majore, influențând în mod negativ și alte sisteme și organe. La fel se întâmplă și atunci când vine vorba de alergii. Așa cum am menționat anterior, acestea afectează sistemul cardiovascular, provocând aritmii sau accelerarea bătăilor inimii. Însă, o inimă sănătoasă ne poate ajuta să trecem peste multe dificultăți. De aceea, vă recomandăm ca, periodic, să vă programați pentru efectuarea unor investigații de specialitate non-invazive. În cadrul acestor analize, se poate monitoriza ritmul, contracțiile și frecvența bătăilor inimii, dar și activitatea electrică a acesteia.

Pentru a beneficia de servicii medicale de cea mai înaltă calitate, Centrul Medical Promedis vă așteaptă în cabinetele medicale dotate cu aparatură medicală performantă!

Articol redactat de: SEO365.ro

Postați comentarii