Avantajele pe care le aduce un aparat dentar ieftin pacientilor

Scopul unui aparat dentar ieftin metalic este acela de a corecta imperfectiunile de pozitie si de aliniere a dintilor prin purtarea pe o perioada de un an sau doi, in functie de complexitatea afectiunilor dentare, dar si in functie de varsta pacientilor.

Cel mai des utilizat aparat dentar este cel metalic, fiind preferat de catre pacienti pentru ca are un pret mic, accesibil si pentru ca este foarte rezistent si foarte eficient. Aparatul dentar metalic permite pacientilor sa manance chiar si alimente mai tari, nerecomandate in cazul altor tipuri de aparate ortodontice, iar in cazul unei fisuri sau a unei probleme, aparatul poate fi reparat simplu si fara costuri foarte mari de catre specialistii https://elveto-dent.ro/.

Cum functioneaza un aparat dentar ieftin si cat timp trebuie purtat?

Tratamentul ortodontic cu un aparat dentar metalic este recomandat pacientilor de orice varsta, de la pacientii cei mai tineri, pana la adultii de peste 30 de ani. Tratamentul cu un aparat dentar metalic are rolul de a exercita asupra dintilor o forta care duce la alinierea lor.

Pacientii trebuie sa poarte acest aparat dentar pentru o perioada de 1-2 ani, deoarece deplasarea dintilor se face destul de lent, permitand osului alveolar sa se adapteze schimbarilor produse. Bracketii metalici sunt lipiti pe suprafata vizibila a fiecarui dinte si provoaca miscarea dintilor, tragandu-i spre pozitia in care trebuie sa se afle la finalul tratamentului.

Purtarea unui aparat dentar metalic este necesara 24 de ore din 24, fiind neintrerupt si favorizand obtinerea in timp util a rezultatelor dorite. Pacientii trebuie sa acorde o atentie deosebita periajului, sa foloseasca ata dentara si apa de gura si sa efectueze curatarea profesionala a dintilor atunci cand medicul ortodont recomanda acest lucru.

Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Avantaje, dezavantaje si rezultate

Aparatul dentar metalic prezinta singurul dezavantaj de ordin estetic. Acest aparat este foarte vizibil si poate sa scada pacientului increderea in sine. Avantajele, in schimb, sunt numeroase.

Eficienta tratamentului ortodontic cu aparat dentar metalic, precum si costul redus de achizitie si de intretinere, dar si rezultatele spectaculoase la final sunt doar cateva dintre motivele pentru care medicii recomanda aceasta varianta.