Tratamentul gangrenei dentare – una din cele mai solicitate urgente stomatologice

Una din cele mai des intalnite urgente stomatologice cu care se pot confrunta pacienti de toate varstele in societatea moderna actuala este gangrena. Gangrena apare din cauza descompunerii pulpei dentare moarte si poate duce la complicatii destul de grave.

Cauzele gangrenei dentare, una din cele mai periculoase urgente stomatologice

Prima cauza a gangrenei este reprezentata de caria dentara netratata. Caria va evolua incet, in profunzime, pana ajunge la nerv si pacientul resimte dureri puternice, nu poate dormi noaptea si nu poate mesteca. Pe masura ce nervul “moare”, dispare si durerea, iar pacientii nu se mai prezinta la medicul specialist. Absenta durerii nu inseamna ca problema a trecut de la sine, ci ca s-a agravat.

Nervul distrus se descompune si astfel se elimina gaze. De cele mai multe ori, caria este acoperita cu resturi de mancare, de unde apare si mirosul neplacut, de aceea in zona apare din nou durerea, inflamatia si la scurt timp si febra, daca aceasta problema este neglijata.

Gangrena dentara intretine bacteriile care pot duce la infectii foarte grave, nu neaparat la nivelul maxilarului, ci si la nivelul cordului, la rinichi sau care cauzeaza reumatism.

Efectele nedorite ale gangrenei netratate

In cazul in care pacientii nu se prezinta de urgenta la un cabinet stomatologic din Bucuresti, gangrena poate infecta zonele vecine ale dintelui, atat dintii vecini, cat si osul din jurul dintelui, dar poate duce si la fractura dintelui care este slabit din cauza absentei nervului, sustin specialistii https://implantologiesector4.ro.

Urgente stomatologice | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

Totodata, gangrena netratata duce la extractia dintelui, cand se formeaza un granulom de dimensiuni mari care intretine intreaga infectie, dar si la necesitatea efectuarii unor tratamente de lunga durata.

Fara doar si poate, tratamentul gangrenei dentare nu trebuie neglijat si nici amanat. Aparitia gangrenei poate fi evitata, gratie vizitelor profilactice pe care le face pacientul de cateva ori pe an. In caz contrar, cand gangrena nu este tratata ca si o urgenta stomatologica, se poate ajunge la complicatii grave, de la chisturi, abcese si pana la pierderea dintelui. Tratamentul gangrenei dentare vizeaza canalele radiculare si curatara acestora.

Postați comentarii