Avantajele serviciilor de debitare laser 2020

Tăierea metalelor cu laser este un proces de fabricație care utilizează tehnologia laser pentru a tăia foi metalice. Echipamentele cu laser se deosebesc de alte mașini de tăiat metal atât în proiectare, cât și în aplicație. În industria de astăzi sunt utilizate trei tipuri principale de lasere: lasere CO2 pentru gravare și lasere Nd și Nd-YAG pentru tăiere.

Toate sunt programabile și pot converti proiectări digitale 2D din CAD sau din alte imagini bazate pe vector într-un obiect fizic. Fasciculul laser cu putere mare se taie prin topirea, arderea sau vaporizarea materialului, rezultând un nivel de detalii foarte fin.

Procesul este flexibil, versatil și extrem de eficient și poate fi o opțiune rentabilă atunci când se ia în considerare fabricarea metalelor.

Cu toate acestea, unele concepții greșite comune cu privire la tăierea cu laser încă persistă. O astfel de concepție greșită cu privire la tăierea cu laser este aceea că capul laser face contact direct cu materialul atunci când acesta nu are efectiv. Se bazează pe puterea fasciculului cu energie mare pentru a oferi toleranțe mai stricte de tăiere și pentru a maximiza precizia.

Tăierea cu laser a fost avantajoasă în comparație cu alte forme de tăiere tradiționale de când a fost introdusă. Pe oțel ușor, oțel inoxidabil și aluminiu, procesul de tăiere cu laser este extrem de precis, asigură o calitate excelentă a tăierii, are un kerf foarte mic (lățimea tăierii sau canelurii) are o zonă mică de afectare a căldurii și face posibilă tăierea foarte forme detaliate și mici găuri sau linii. Aflați mai multe despre avantajele tăierii cu laser mai jos.

Nivelurile de precizie și calitatea marginilor obținute cu tăierea cu laser sunt mult mai bune decât metodele tradiționale de tăiere, deoarece un fascicul laser nu se va purta în timpul procesului de tăiere.

Puteți privi un fascicul laser ca un instrument de tăiere foarte mic. Deoarece laserul utilizează un loc mult mai concentrat, este introdusă mai puțină căldură în tablă și elimină o cale mai restrânsă a materialului. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de zonă afectată de căldură.

Acest lucru permite laserului să taie părți mai precise la o toleranță mai mare și cu margini mai curate.

Postați comentarii