Caderea parului si alopecia – cauze si criterii de eligibilitate pentru tratamentul de implant par

Numarul persoanelor care se confrunta frecvent cu caderea parului si cu aparitia cheliei este foarte mare. Consecinta acestei probleme consta in pierderea stimei de sine, diminuarea relatiilor si a contactelor sociale sau lipsa motivatiei de a se ingriji de aspectul fizic. Din fericire problema alopeciei poate fi astazi rezolvata prin intermediul procedurii de implant par.

In randurile care urmeaza sunt punctate principalele cauze care duc la caderea parului, dar si care sunt caracteristicile implantului de par, respectiv criteriile de eligibilitate pentru urmarea acestui tratament estetic.

Cauze care provoaca pierderea parului

Exista numeroase cauze care pot duce la caderea parului. Unele dintre cele mai frecvente motive includ istoricul familial, stresul, dezechilibrul la nivel hormonal, tratament medicamentoase, tulburari si afectiuni medicale.

Antecedentele familiale vorbesc despre faptul ca exista mult mai multe sanse ca o persoana sa aiba problema cheliei si a caderii parului daca exista vreun membru al familiei care se lupta cu aceeasi afectiune. Alopecia provocata de aceasta problema mai este cunoscuta sub numele de chelie de tip masculin si feminin sau alopecie androgenetica.

Stresul este o cauza frecvent intalnita pentru care foliculii de par intra de obicei intr-o stare de soc si nu mai contribuie la cresterea parului, fiind nevoie de procedura de implant par. Totusi trebuie amintit faptul ca procesul este reversibil si poate fi stopata caderea parului din cauza stresului dupa depasirea evenimentelor stresante.

Dezechilibrul hormonal este o alta cauza pentru care multe persoane ajung la problema alopeciei. Nivelurile hormonale sunt influentate de afectiuni precum sindromul ovarelor polichistice (PCOS), tulburari tiroidiene si alte afectiuni precum sarcina.

Tulburarile medicale si tratamentele medicamentoase contribuie adeseori la aparitia cheliei. Este obisnuit ca pacientii cu cancer sa experimenteze o pierdere semnificativa a parului in timpul chimioterapiei din cauza steroizilor puternici, dar si alte tratamente medicamentoase sau afectiuni medicale pot duce la subtierea, rarirea si chiar pierderea parului.

Implantul de par si criteriile de eligibilitate

Procedura de implant par implica un proces chirurgical minim invaziv. In cadrul acestei proceduri, foliculii de par sanatosi sunt transplantati dintr-o zona acoperita cu par a corpului in zonele de pe scalp lipsite de foliculi de par. Grefa este o metoda populara de implant si reprezinta procedura de restaurare a parului de lunga durata.

Chiar daca procedura transplantului de par poate parea fantastica, este important de punctat faptul ca nu toata lumea este eligibila. Exista cativa factori care determina cine poate fi supus unui tratament de transplant de par si care este implant par pret. Chiar daca nu exista restrictii de varsta in ceea ce priveste efectuarea unui transplant de par, sunt eligibile persoanele cu varsta intre 25 si 65 de ani

Daca pierderea parului este din cauza unei arsuri sau a unei leziuni la nivelul scalpului, se poate face un implant par. De asemenea un candidat ideal este si persoana care se confrunta cu pierderea parului din cauza alopeciei androgenetice. Un criteriu este si starea de sanatate excelenta. Nu in ultimul rand tipul de par este luat in considerare atunci cand se determina eligibilitatea pentru transplantul de par.

Postați comentarii