Cand este necesar serviciul de endodontie in sector 6?
Pentru a pastra sanatatea si functionalitatea dintilor naturali ai pacientilor, medicii specialisti opteaza pentru servicii de endodontie in sector 6 cunoscute sub denumirea populara de extractia nervului. Exista situatii in care tratamentul de canal este necesar, chiar si atunci cand nervul este viu si sanatos. Procedura este nedureroasa, nu dureaza foarte mult si presupune trararea unei infectii dentare.
Cele mai frecvente situatii in care medicii apeleaza la servicii de endodontie in sector 6
Cand nervul dintelui este viu si sanatos poate fi necesar sa fie extras din cauza unui traumatism ce poate duce la expunerea nervului la contactul cu mediul extern. Chiar daca pacientul vine la medic imediat dupa incident, medicul poate lua decizia de a extrage nervul, desi s-ar putea incerca si salvarea lui, insa, posibilitatea aparitiei unor infectii ulterioare este mult prea mare.
Cand pe dintele respectiv urmeaza sa se realizeze o lucrare dentara, poate fi necesara extractia dintelui. Pentru a inlocui un dinte lipsa este necesara sprijinirea lucrarii pe dintii vecini, care sunt slefuiti, pana aproape de nerv. In aceste situatii este nevoie de servicii de endodontie in sector 6 pentru a evita complicatiile.
Cand nervul dintelui este inca viu, insa afectat, trebuie ca medicii stomatologi sa aplice aceste proceduri endodontice. Daca in urma aparitiei unei carii dintele doare spontan, pentru mai mult de 10 minute in mod intens, pacientul trebuie sa precizeze acest lucru si medicul dentist va sti ce sa faca. Daca nervul nu este scos, acesta moare mai devreme sau mai tarziu insa in urma altor complicatii pe care le produce si in urma unor dureri ingrozitoare.
Endodontie in sector 6 | Plazadent.ro
Cand nervul este deja mort, sunt necesare serviciile endodontice pentru a preveni alte complicatii. Pacientii pot recunoaste dintele al carui nerv este mort deoarece de cele mai multe ori acesta isi schimba culoarea, de obicei se inegreste. Coloratia dentara poate fi indepartata prin albirea interna sau prin acoperirea dintelui cu o fateta sau o coroana dentara.
Procedura de scoatere a nervului implica cel putin doua vizite la medicul stomatolog din cadrul cabinetului al carei adresa online se afla la https://plazadent.ro in prima vizita se indeparteaza tesutul infectat si dintele este imbracat, iar in a doua vizita, canalul radicular este curatat, dezinfectat, masurat si obturat. Tratamentul de canal este o procedura simpla dar care necesita timp si cu un cost destul de ridicat.