Carti in care muntele este ”vedeta” actiunii

Muntii au inaltimi de necucerit uneori, ascund mistere si ofera bogatii de neimaginat. Dintotdeauna oamenii au fost cuceriti de maretia muntilor, au dorit sa ajunga in varful acestora, sa respire aer pur, sa simta cum puterea le curge prin vene, sa se umple de energie si sa dobandeasca inspiratie.

Desigur, muntele este o sursa continua de inspiratie pentru oameni simpli, dar si pentru scriitori. Multi, foarte multi autori au ales sa scrie si sa creeze povesti valoroase in jurul muntilor. Daca doriti recomandari de carti in care muntele este vedeta, iata cateva dintre acestea!

In aerul rarefiat”, o non-fictiune, scrisa de jurnalistul si alpinistul Jon Krakauer povesteste despre experienta sa in cucerirea celui mai inalt varf din lume, Everestul. A fost declarata ”cartea anului 1997”, insa continua sa uimeasca chiar si in zilele noastre. Paginile cartii sunt o combinatie inedita intre scrierea jurnalistica si cea artistica, autorul reusind sa surprinda asprimea naturii, personalitatea colegilor din echipa, dar si trairile personale avute de-a lungul expeditiei. Cititorul va fi surprins de faptul ca muntele este descris ca inamic, dar si ca prieten loial omului, cu frumuseti de-ti taie respiratia, dar si cu uraciuni greu de suportat.

Sapte ani in Tibet este o autobiografie scrisa de Heinrich Harrer si publicata in anul 1952. Odata cu startul celui de-al doilea razboi mondial, alpinistul Harrer a intampinat diverse piedici in a-si duce la capat expeditiile, asa ca a decis sa evadeze pentru a ajunge in Tibet. A iesit biruitor in lupta cu muntele, reusit sa ajunga in ”orasul interzis” si chiar sa-l cunoasca pe Dalai Lama. Pe parcurs se imprieteneste cu acest lider si il invata tot ce stie despre cultura occidentala.

Recomandari de carti | recenzii de carti | blog.printrecarti.ro

recomandari de carti

 

Daca in celelalte carti recomandate muntele este un prilej de lupta pentru viata, in romanul Muntele vrajit de Thomas Mann, muntele este o sursa de viata si sanatate. Personajul cartii petrece sapte ani in Alpii elvetieni, deasupra lumii, loc in care isi rezolva problemele de sanatate si gaseste timp suficient pentru a se regasi.

Desigur, mai exista o multime de carti ce au muntele in centrul actiunii. Daca doriti sa aflati mai multe despre ele, accesati http://blog.printrecarti.ro/ si este posibil sa gasiti recomandari si recenzii de carti cu aceasta tematica!

Postați comentarii