Cat de important este un fotoliu rulant in viata pacientilor?

Pentru persoanele care sunt imobilizate temporar sau permanent la pat, pentru cele care nu se pot misca singure si nu isi pot purta singure de grija, un fotoliu rulant se va dovedi alegerea perfecta, mai ales daca acestia vor invata sa il utilizeze fara ajutor sau doar cu putin ajutor din partea ingrijitorilor. In general, acest dispozitiv este recomandat de medic si poate fi achizitionat foarte simplu si rapid chiar din mediul online, dintr-un magazin specializat cum este https://www.magazinulortopedic.ro/.

Manevrarea unui fotoliu rulant

Pacientii paraplegici sau tetraplegici au nevoie de un mijloc eficient pentru a se deplasa. Un fotoliu rulant este un astfel de mijloc de deplasare, dar si de recuperare a pacientilor. Alegerea unui astfel de dispozitiv este un act destul de complex, care necesita cunostinte tehnice si psihologice sau sfatul unui specialist. In plus, obisnuirea cu acest dispozitiv necesita un antrenament indelungat si o invatare ce trebuie avute in vedere in timp. Pacientii trebuie sa treaca printr-o succesiune de etape atat ca si tratament fizic, cat si psihologic pentru recuperare, iar fotoliul rulant joaca un rol esential.

De aceea este necesar ca acest dispozitiv sa asigure patru calitati pacientilor, si anume confort, securitate, estetica si manevrabilitate. Pacientul va trebui sa exerseze in urcarea si coborarea bordurilor, in echilibrarea pe rotile din spate, in urcarea si coborarea treptelor, acestea fiind efectuate cu ajutorul ingrijitorului.

Cum trebuie folosit acest dispozitiv de catre terapeut si pacient?

Terapeutul sau persoana care are grija de pacient sta intotdeauna in spatele scaunului, are una din coapse situata anterior, gata sa sprijine fotoliul atunci cand exista pericolul ca pacientul sa piarda controlul acestuia. Terapeutul va sti ce manervre sa foloseasca astfel incat utilizarea fotoliului sa fie una facila, care nu pune probleme.

Fotoliu rulant | carucior rulant | magazinulortopedic.ro

Fotoliu rulant

Pacientul, pe de alta parte, poate invata sa conduca acest fotoliu, mai ales pe loc plan, drept, fara denivelari, folosindu-si mainile, capul si umerii pentru a contrabalansa si pentru a gasi echilibrul necesar. Controlul unui fotoliu rulant este foarte simplu, mai ales ca este vorba de un dispozitiv usor de manevrat. Nu in ultimul rand, fotoliul ales ar trebui sa fie usor de introdus in masina, sa nu fie foarte masiv si sa nu ocupe foarte mult spatiu. Se recomanda introducerea acestuia prin portiera din drepta-fata si asezarea in fata sau in lateral de scaunul masinii ajustat in mod corespunzator.

Postați comentarii