Ce este BCA-ul si din ce materiale este facut?
Despre bca
Trecerea de la constructia pe baza de beton la cea pe baza de otel, cum este si BCA-ul in cazul de fata, este tot mai necesara intr-o societate contemporana, tot mai presata de diversi factori. Pe langa ca se reduc si se epuizeaza resursele naturale, folosirea de BCA inseamna imbunatatirea domeniului constructiei, din punct de vedere al rezistentei si al calitatii. Constructiile din otel imbunatatesc, de asemenea, productivitatea, starea locului prin faptul ca se genereaza mai putin zgomot si praf, si ofera un control de calitate mai bun, datorita componentelor care sunt fabricate in conditii foarte bune.
De ce sa faci si tu aceasta schimbare?
BCA-ul este unul dintre cele mai utilizate produse de constructii din zilele noastre. Proiectele tale vor avea o rezistenta mai buna, fiind un izolator perfect si foarte rezistent la mucegai si foc. Dar ca orice material de constructii, are pe de o parte si o serie de dezavantaje. Acest material este folosit pentru structuri mari in care este nevoie de o rezistenta mult mai mare. Raportul calitate – pret este unul ideal pentru constructiile voluminoase din beton. De retinut este faptul ca acest material se utilizeaza in combinatie cu beton armat.
In ultima perioada s-a dovedit ca BCA-ul are o buna rezistenta mare la impact. Este, de asemenea, o alta forma de constructie durabila care castiga popularitate in randul dezvoltarilor rezidentiali si comerciali. Peretele uscat are multe avantaje fata de metoda de constructie umeda conventionala. Datorita acestui lucrui, si constructia peretilor uscati este mai usoara, mai curata, mai rapida si poate fi manevrata cu usurinta de mai putini lucratori.
Peretele din BCA are o clasa excelenta de transmisie a sunetului (STC) de 44.
Rezultat: Interioare practic izolate fonic!
Avantaje de lunga durata
Cea mai mare cota termica din industrie..30! Astfel, asigura interioare bine izolate, pastrand aer cald in timpul verii si aer rece in ierni.
BCA reduce costurile de aer conditionat cu 30%.
Fortele cutremure pe structura sunt proportionale cu greutatea cladirii, prin urmare, BCA-ul prezinta o rezistenta excelenta la fortele de seism. Regiunile cu activitate seismica ridicata, cum ar fi Japonia, folosesc exclusiv BCA. S-a dovedit ca suporta incarcaturile de vant din categoria 5 furtuni tropicale.
Utilizarea blocurilor mai subtiri (6 „in loc de peretii exteriori de 9”) datorita barierei sale excelente de apa si a proprietatilor de izolare duce la o crestere a suprafetei de podea intre 3-5%
Fiind de 8 ori mai mare decat caramida de lut, constructia peretelui din BCA implica 1/3 din imbinari, astfel o economie totala de mortar pana la 66%.
Structura sa nu permite actiuni capilare, ceea ce o face impermeabila la apa. Proprietatile sale de bariera in apa sunt imbunatatite suplimentar prin adaugarea de aditivi pe baza de siliciu.