Ce informatii trebuie sa cunosti inainte de un consult oftalmologic?

Efectuarea unui consult oftalmologic se recomanda sa se faca cel putin odata la 2 ani daca nu chiar in fiecare an. Exista o serie de simptome care ne atentioneaza ca ochii nostri au nevoie de ajutorul unui medic specialist, astfel ca ramai alaturi de noi pentru a afla cele mai importante detalii cu privire la aceasta specializare.

Nu ai fost niciodata la un consult oftalmologic?

Daca pana acum nu ai fost niciodata la un consult oftalmologic nu e timp de pierdut. Ochii sunt solicitati intr-un procent semnificativ, astfel ca daca ti s-a intamplat sa prezinti unul dintre urmatoarele simptome nu ezita sa te prezinti la medicul specialist: dureri prezente la nivelul ochilor, vedere slaba, vedere incetosata, senzatie de prezenta a unui corp strain in ochi, lacrimarea din senin a ochilor. Refuzul, intarzierea sau automedicatie sunt modalitati care vor agrava probleme medicale intampinate.

consult oftalmologic

Cum se desfasoara o astfel de examinare?

Atunci cand te vei prezenta la un consult oftalmologic, vei fi intampinat de un medic specialist in acest domeniu care te va intreba care este motivul prezentarii tale la consult, de antecedente si posibilele medicamente pe care le-ai administrat.

Imagineaza-ti ca ai un anumit simptom care va cere dupa sine prezentarea la un consult oftalmologic. Asadar, in timpul examinarii, medicul te va diagnostica si iti va prescrie un tratament pe care trebuie sa il urmezi. Iata cateva investigatii de baza:

  • Sondaj al cailor lacrimale – util pentru identificarea elementelor ce impiedica traseul lin al lacrimilor;
  • Test Schimer – aici poti afla daca glandele lacrimale secreta destula substanta necesara;
  • Corectie optica – cuprinde tot ce tine de dioptrii si necesitatea ochelarilor sau lentilelor;
  • Operatii – aici sunt incluse operatiile de corectie, Chalazion, Xantelasma sau extirparea de tumori;

Cand se fac aceste exminari?

Desi adesea multe persoane nu procedeaza in acest mod, un consult oftalmologic trebuie efectuat de cel putin 2 ori pe an, asa cum mentionam si anterior. Din pacate, in Romania, studiile arata ca nu se intampla asa. Si aici nu vorbim doar de ramura oftalmologiei, ci este valabil pentru orice ramura din medicina.

Din pacate, poporul nostru se prezinta la controale doar atunci este prea tarziu pentru prevenire, trecandu-se direct la stadiul de tratare.

Te asteptam la Grupul Medical Romgermed din Bucuresti pentru servicii medicale complete. Sanatatea este tot ce conteaza! Pune-te pe primul loc si previne eventualele afectiuni!

Postați comentarii