Ce inseamna profitul intr-un birou de traduceri?

Ideea de profit difera de la o companie la alta si de la un antreprenor la altul. Probabil ca unii dintre business-men considera ca 1$ sau 1000$ nici nu intra in categoria de profit. Luand in prim plan cazul unui birou de traduceri, vom vedea de aceasta data ce inseamna mai exact ideea de profit. Desigur, atunci cand vorbim de profit pentru o agentie de traduceri, va trebui sa ne legam de cateva repere.

Cand poti spune ca are profit un birou de traduceri?

Sa nu ne legam in aceasta situatie de definitia logica a cuvantului profit. Este simplu: Orice companie care iese pe plus la sfarsit de luna, va insemna ca are profit. Desigur, profitul pentru o agentie de traduceri va trebui sa aduca un plus de valoare in firma.

ce inseamna profitul intr-un birou de traduceri

Cand poate spune o agentie de traduceri ca nu face profit?

Piata de traduceri are o valoare de 18 milioane de euro. Aceasta este totalul pietei de traduceri pentru Romania. Printre agentiile din tara noastra, cele mai profitabile sunt birourile de traduceri din orasul Bucuresti. Valoarea profitului obtinut de aceste firme variaza intre 1000 de euro si 50000 de euro pe luna. Dupa cum vedeti si dumneavoastra profiturile agentiilor de traduceri difera destul de mult. Mai sus am mentionat ca un birou de traduceri, face profit doar in situatia in care banii obtinuti vor aduce un plus de valoare.

Deci, exemplul de mai sus cu 1$ sau 1000$ nu se va aplica. Chiar si 1000$ este mult prea putin pentru a considera ca agentia de traduceri poate face profit. Idee este in felul urmator: Chiar si 1000$ sunt destul de putini pentru a considera ca firma respectiva este profitabila.

Daca suma de bani obtinuta pe plus nu aduce valoare firmei, inseamna ca aceasta nu obtine un profit moral

Vom face o diferenta in acest articol intre profitul moral si profitul tehnic. Ultimul dintre cele doua se refera la situatia in care compania respectiva obtine bani. Ea poate sa aiba atat 1$, cat si 10000$. Daca ambele sume sunt trecute pe plus, inseamna ca firma este profitabila. Cu toate acestea, profitul moral iese putin din zona obisnuita de profit. Suma de bani reprezentata de profit va trebui sa demonstreze ca aduce valoare in firma respectiva.

Vom da un exemplu, pentru a intelege mai bine aceasta situatie: Avem o firma de traduceri din orasul Bucuresti. Aceasta obtine un profit tehnic de 1000 de euro pe luna. In total, vor fi 12000 de euro anual. Cu toate ca intra in categoria de profit, suma de 1000 de euro pe luna nu aduce o valoare substantiala companiei respective. Cu aceasta mie de euro, nu te poti extinde deschizand un alt punct de lucru. Deci, aceasta mie de euro nu va ajuta ca biroul tau de traduceri sa treaca catre urmatorul pas.

Mia de euro din exemplul nostru poate fi considerata banii de buzunar ai intreprinzatorului.

Cand putem spune ca biroul de traduceri are profit?

Ca sa evolueze, profitul agentiei de traduceri va trebui reinvestit in companie. Cu toate acestea, daca profitul agentiei de traduceri va fi de 300 de euro, va fi considerata o suma prea mica de investit.

Asadar, cat va trebui sa aiba profit un birou de traduceri?

Se spune ca o suma de 3500 de euro pe luna ar fi de ajuns pentru a considera punctul de lucru profitabil.

De ce reprezinta cei 3500 de euro, primul prag de suma profitabila pentru o agentie de traduceri?

Pentru ca firma sa evolueze, va trebui ca agentia de traduceri sa fie scalata. Astfel, suma de 3500 de euro este de ajuns pentru ca biroul de traduceri sa mai deshida inca un punct de lucru. Stati linistiti! Cei 3500 de euro nu vor fi indeajuns pentru a deschide acest punct.

Cu toate acestea, in urmatoarele 6 luni se poate strange suma 21000 de euro. Aceasta suma este mai mult decat necesara pentru a scala agentia de traduceri. Astfel, daca ati ajuns la suma de 3500 de euro, puteti considera ca firma dumneavoastra de traduceri a ajuns intr-un final sa faca profit.

V-am aratat in acest articol, ce inseamna ideea de profit in cazul unei companii de traduceri. Ati vazut ce reprezinta mai exact profitul pentru o astffel de firma.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Postați comentarii