Ce rol au daunatorii in viata noastra?

Majoritatea speciilor de animale si plante care impartasesc lumea noastra nu fac o problema. Multe sunt benefice, cum ar fi furnicile si termitele, atunci cand nu interfereaza cu proprietatea si activitatile umane. De fapt, mai putin de 1 la suta din toate speciile sunt daunatori care ne afecteaza negativ viata, invadandu-ne spatiul, daunand proprietatile noastre si amenintandu-ne sanatatea.

dezinsectie

Rozatoarele (sobolani si soareci) consuma anual si contamineaza aproximativ 20 la suta din oferta alimentara din lume. Fara controlul daunatorilor, jumatate din alimentele noastre ar putea fi distruse de daunatori pentru culturi si produse depozitate. Rozatoarele fac, de asemenea, daune nevazute asupra proprietatii – rapirea lor este o cauza suspecta de incendii atribuita unor cauze necunoscute. In ceea ce priveste insectele, singurele termite costa americanilor aproximativ 1,5 miliarde de dolari in fiecare an in repararea si controlul daunelor – mai mult decat costul combinat al tuturor dezastrelor naturale.

Toleranta daunatorilor pe terenurile de cultura se bazeaza, de obicei, pe costul controlului. Uneori daunatorii pot fi numerosi si aduc daune considerabile unei recolte inainte ca costul respectivei daune sa depaseasca costul controlului. Cu toate acestea, suntem mai putin toleranti la daunatorii din mediul urban. Cei mai multi dintre noi suntem foarte preocupati de gasirea unor insecte care locuiesc cu noi, atat de mult incat prezenta unui singur gandaci sau purici va determina controlul daunatorilor in casa.

Deciziile de combatere a daunatorilor structurale se bazeaza uneori mai mult pe emotie decat pe economie. La urma urmei, frica de artropode (insecte, paianjeni si rudele lor) este a treia noastra frica cea mai frecventa (in spatele vorbirii publice si inaltimi), iar paianjenii sunt al doilea animal cel mai temut (in spatele serpilor).

Rolul firmelor de dezinsctie din Bucuresti

Ei bine, aceste firme de dezinsectie din Bucuresti exercita servicii de dezinsectie menite sa va scape de grijile provocate de rozatoare si insecte. Este foarte important sa alegi doar o firma de dezinsectie 100% autorizata pentru ca doar acestea sunt cele care detin know-how-ul necesar, dar si substantele ideale, avizate de Ministerul Santatii, care atrag de la sine o eficienta ridicata.