Ce tip de fotoliu rulant sa alegi, in functie de problemele cu care te confrunti?

Mobilitatea si libertatea de miscare sunt unele dintre beneficiile pe care oamenii le apreciaza, in special, dupa ce acestia le-au pierdut. Dar folosirea unui fotoliu rulant este modalitatea prin care persoanele cu diferite afectiuni locomotorii sau alte probleme din cauza carora sa afla in imposibilitate de a merge se pot bucura, din nou, de o oarecare independenta.

Pe piata dispozitivelor medicale, mai ales cele din sfera de reabilitare, exista o varietate destul de mare de tipuri si modele de astfel de fotolii rulante, astfel incat persoane cu diferite grade de handicap locomotor sa poata beneficia de o libertate de miscare.

De aceea, in momentul in care sunt in cautarea unui astfel de dispozitiv oamenii trebuie sa tina cont de anumite caracteristici pentru a alege fotoliul rulant potrivit afectiunii si nevoilor persoanei care il va folosi. Un loc unde pot gasi dispozitivul de reabilitare potrivit, la preturi avantajoase, este magazinul online TesaMedical.ro.

Fotoliu rulant electric sau manual?

Fotoliile rulante se impart in doua mari categorii: manuale si electrice. Alegerea dispozitivului potrivit se face in functie de afectiunea de care sufera persoana care va folosi fotoliul rulant.

Fotoliu rulant | Cadre de mers | TesaMedical.ro

cadre de mers

De exemplu, fotoliile rulante electrice sunt destinate persoanelor cu un grad mai mare de handicap sau persoanelor in varsta, adica celor care nu au forta necesara pentru manevrarea manuala a acestora. De aceea, acest tip de fotoliu rulant este dotat si cu un maner de comanda, amplasat pe una dintre cotiere.

In schimb, fotoliile rulante manuale sunt mai potrivite persoanelor care se confrunta cu probleme locomotorii, celelalte functii nefiind afectate. O categorie de persoane care folosesc aceste dispozitive medicale sunt si cele aflate in proces de recuperare fie dupa o interventie chirurgicala, fie dupa o perioada indelungata petrecuta in pat, din cauza unui accident.

De asemenea, aceste persoane pot folosi si cadre de mers, foarte utile celor care au probleme cu mobilitatea sau mentinerea echilibrului.

Pentru a putea alege dispozitivul de reabilitare potrivit nevoilor lor, oamenii trebuie sa cerceteze atent gama de astfel de produse si chiar pot solicita consiliere din partea specialistilor.

Postați comentarii