Cristi Tudorescu (analist financiar) – “S-ar putea ca unele sectoare sa fie marginal afectate”

Cristi Tudorescu, “unul dintre cei mai vechi si cunoscuti mentori de educatie financiara, formator de investitori”, cum l-a numit Liviu Moldovan, moderatorul celei de-a treia editii Power Table din 2023, s-a alaturat evenimentului din 30 august. Invitat in mai multe editii Power Table de catre fondatorul BVBescu.ro, Mircea Iliescu, Tudorescu mentioneaza ca prin prezenta la aceasta editie “ducem mai departe ceea ce a initiat el.”

Cristi are un background de peste 18 ani in investitii si in evaluarea actiunilor listate la bursa, atat pe piata locala, cat si pe pietele internationale. Specializat pe analiza financiara si fundamentala, el este de asemenea consultant financiar pentru diverse companii si cofondator al comunitatii de investitori la bursa, Investors Club.

Foto: Cristi Tudorescu

In editia din august, Tudorescu a discutat despre climatul economic extern, riscurile ce pot aparea si a prezentat studii de caz pe baza rezultatelor companiilor listate la Bursa.

Contextul in Romania si contextul international

“Daca ar fi sa incepem cu Romania, ma uit in calitate de analist al pietei si de investitor, deci fara vreo asociere cu vreun emitent, broker sau vreo entitate, pur si simplu ca opinii personale. Pe Romania ne preocupa, indiferent ca investim sau nu investim la bursa, cateva elemente macro-economice. Despre cresterea economica analistul spune ca probabil va fi undeva intre 1 si 2%, avand si estimari de putin peste 2%, care insa se vor pondera in special pentru ca primul trimestru a fost in decelerare. In plus, luna august vine cu “surprize”, precum noi modificari de taxe. “S-ar putea ca unele sectoare sa fie marginal afectate”, continua Tudorescu, mentionand ca pentru bursa, acestea vor avea un efect moderat. 

Alte elemente care pot influenta sunt inflatia de sub 10%, care probabil ca va avea o mica decelerare, “dar nu atat de semnificativa”, ROBOR-ul si IRCC-ul, “ambele sunt pe la 6%, 6,5. Nici la ele nu vad o scadere prea mare sau nu vad o continuare a scaderii.” Mai degraba, subliniaza analistul, cei care au credite legate de ROBOR sau IRCC, atat persoanele fizice, cat si companiile, “cumva sa isi planifice lucrurile ca si cum dobanzile ar ramane in zona aceasta, sa fie o surpriza pozitiva daca cumva se duc ele mai jos”.

Analize, studii de caz

Cristi Tudorescu si-a inceput analiza cu cele mai mari companii, prezentand activitatea si rezultatele acestora pe ultimele 6 luni. Vizate au fost nu doar companii importante din Romania (precum Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Hidroelectrica, Petrom, Romgaz, Purcari, Aquila, Transport Trade Services, Teraplast, Medlife), ci si din SUA (The Alphabet, Microsoft, Apple, Amazon, Meta Platforms, Nvidia).

Puteti urmari inregistrarea integrala mai jos

Veti afla: 

✔️ ultimele noutati de la Bursa de Valori Bucuresti; 

✔️ cum arata piata si ce companii s-ar putea lista in perioada urmatoare; 

✔️ rezultatele financiare pe trimestrul II 2023 pentru companiile listate pe Piata principala si pe segmentul AeRO; 

✔️ ce inseamna educatia financiara; 

✔️ cum analizam o companie listata la Bursa de Valori.

Eveniment organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti. Partener tehnic Evisara.com. Parteneri media: Financial Intelligence, Finzoom, Invest Energy, Ziarul Bursa, Reusita Tv, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Economistul.

Postați comentarii