Criterii de departajare intre caloriferele de aluminiu si cele de otel

Perioada iernii este una din cele mai dificile si mai costisitoare atat pentru cei ce locuiesc la bloc, cat si pentru cei ce locuiesc la casa. Fie ca aleg sa se incalzeasca cu ajutorul unei centrale pe gaz sau cu alta metoda de incalzire, este foarte important ca inainte de toate sa aleaga caloriferele potrivite pentru intreaga casa. Expertii de la https://www.ecalorifere.ro/ sfatuiesc cumparatorii sa se gandeasca foarte bine inainte de a face o asemenea investitie, care ar trebui sa fie una durabila, pe cateva decenii.

Proprietarii au la dispozitie mai multe variante, printre care calorifere din aluminiu, dar si cele din fonta, otel, fiecare avand propriile avantaje in ceea ce priveste confortul ambiental si aspectul estetic. Atat cele din aluminiu, cat si modelele de calorifere din otel prezinta caracteristici importante pe care potentialii clienti trebuie sa le ia in calcul.

Pe baza caror criterii aleg proprietarii caloriferele pentru locuinta lor

Inainte de toate, proprietarii trebuie sa se gandeasca daca respectivele calorifere acopera necesitatea de incalzire, astfel incat consumul sa nu fie foarte ridicat, iar toate camerele din casa sa fie incalzite in mod optim. De asemenea, proprietarii trebuie sa ia in calcul si garantia de functionare a caloriferelor, fiabilitatea, durata de utilizare si aspectul.

Un calorifer din aluminiu are o durata aproximativa de viata de doua decenii, ceea ce inseamna ca investitia se va dovedi benefica pe o perioada lunga. Chiar daca acesta se defecteaza la un moment dat, inlocuirea acestuia este simplu de realizat. In plus, se pune accent pe agentul termic ce traverseaza caloriferele, pentru ca modelele din aluminiu se incalzesc foarte repede si degaja imediat caldura, remarcandu-se prin puterea de radiere a caldurii in camera. Ceea ce inseamna ca incaperea in care exista caloriferul de aluminiu, se va incalzi foarte repede, insa caldura nu tine foarte mult.

Calorifere din aluminiu | calorifere din otel | ecalorifere.ro

calorifere din aluminiu

Nu in ultimul rand, costurile de productie pentru caloriferele din aluminiu sunt mici si, implicit costurile de vanzare in magazine sunt mici, acestea avand si avantaj din punct de vedere estetic, adaptandu-se noilor modele de amenajare a camerelor. Aluminiul este un material foarte maleabil, de aceea, forma caloriferelor din aluminiu poate varia, comparativ cu panourile clasice reprezentate de caloriferele din otel.

In concluzie, din multe puncte de vedere, caloriferele din aluminiu se dovedesc a fi alegerea ideala pentru orice locuinta.

Postați comentarii