Cum depistam si cum scapam de insecte si rozatoare?

Controlul biologic al daunatorilor este o metoda de combatere a daunatorilor, cum ar fi insectele si acarienii, prin utilizarea altor organisme. Se bazeaza pe prada , parazitism , erbivorsau alte mecanisme naturale, dar implica, de obicei, un rol activ de management uman. Controlul biologic clasic presupune introducerea inamicilor naturali ai daunatorului care sunt crescuti in laborator si eliberati in mediu. O abordare alternativa este de a mari dusmanii naturali care apar intr-o anumita zona, prin eliberarea mai mult, fie in loturi mici, repetate, fie intr-o singura lansare la scara larga. In mod ideal, organismul eliberat va creste si va supravietui si va asigura un control pe termen lung. Controlul biologic poate fi o componenta importanta a unui program integrat de combatere a daunatorilor .

deratizare

De exemplu: tantarii sunt adesea controlati punand Bt Bacillus thuringiensis ssp. israelensis , o bacterie care infecteaza si ucide larvele de tantar, in surse locale de apa.

Control cultural

Controlul mecanic al daunatorilor este utilizarea tehnicilor practice, precum si a unor echipamente si dispozitive simple, care ofera o bariera de protectie intre plante si insecte . Aceasta se refera la sol si este una dintre cele mai vechi metode de combatere a buruienilor, precum si utila pentru combaterea daunatorilor; Viermii de sarma, larvele gandacului cu clic obisnuit, sunt daunatori foarte distructivi ai pajistilor recent arate, iar cultivarea repetata ii expune pasarilor si altor pradatori care se hranesc cu ele.

Taierea capcanelor

O recolta de capcana este o cultura a unei plante care atrage daunatori, abateri de la culturile din apropiere. Daunatorii adunati in cultura capcana pot fi controlati mai usor folosind pesticide sau alte metode. Cu toate acestea, recoltarea prin capcana, de la sine, nu a reusit de multe ori sa reduca in mod eficient densitatile daunatorilor pe scari comerciale mari, fara utilizarea pesticidelor, posibil datorita capacitatii daunatorilor de a se dispersa in campul principal.

Insa, la ora actuala se practica serviciile de deratizare valabile in Bucuresti, cat si in restul tarii.

Postați comentarii