Cum poate cureaua de distributie sa te determine sa chemi specialistii in tractari auto?

Unul din principalele motive pentru serviciile asigurate de profesionistii in tractari auto din Bucuresti sunt solicitate de catre conducatorii auto este acela al gradului ridicat de uzura la cureaua de distributie. Daca nu este schimbata la timp cureaua de distributie, motorul poate inceta sa functioneze si autoturismul se poate opri brusc in trafic.

Cureaua de distributie are ca si rol principal sincronizarea unor elemente mecanice din cadrul motorului si realizarea legaturii intre arborele cotit, pompa de apa si de injectie si componentele arborelui cu came, asigurand totodata control asupra supapelor de evacuare si de admisie.

Simptomele aparitiei problemelor la cureaua de distributie si rezolvarea acestora inainte de a fi necesara interventia specialistilor in tractari auto

Cureaua de distributie da semne ca nu mai functioneaza in mod corespunzator atunci cand:

  • Consumul de combustibil este mai mare decat in mod obisnuit;
  • Puterea motorului scade si acest lucru este palpabil;
  • Apar vibrat anormale la nivelul motorului;
  • Zgomotele puternice sunt emise de sistemul de distributie al masinii.

Tractari auto din Bucuresti | Tractari auto non stop | AloTractari.ro

tractari auto non stop

Repercursiunile ignorarii problemelor la cureaua de distributie

A ignora semnele si simptomele pe care le transmite cureaua de distributie este echivalent cu interventii costisitoare, precum schimbarea intregului bloc motor. Schimbarea curelei de distributie nu este o interventie grea si nici foarte scumpa, dar schimbarea motorului, in schimb, implica unele costuri foarte mari.

Solicitantii serviciilor de tractari auto non stop se confrunta adesea cu problemele aparute la cureaua de distributie. Din cauza unei componente simple, banale, functionarea intregului autoturism se va dovedi defectuoasa.

Cand este necesara schimbarea curelei de distributie?

Specialistii care reprezinta dispeceratul companiei de tractari si care pot fi contactati atat online, pe pagina web https://alotractari.ro, cat si telefonic, recomanda soferilor mai multa grija fata de autoturismul lor proprietate personala.

Daca pana in urma cu ceva timp se considera ca la 90000 de kilometri este necesara schimbarea curelei de distributie, acum se recomanda schimbarea la 160000 de kilometri, pentru ca piesele sunt mai rezistente si mai bine lucrate, cu conditia sa nu fie achizitionata in sistem aftermarket.

Postați comentarii