Cum poți trata durerile de spate?

Durerile de spate afectează foarte mulți oameni, iar vârsta nu mai este singurul motiv pentru care acestea apar. Stilul de viață și modul în care ne întreținem duc la diferite afecțiuni care apar și care ne dau dureri de spate, de cap și implicit modificări ale posturii corpului, uneori iremediabile.

Ce faci când apar durerile de spate?

Dacă sesizezi că ai dureri de spate, fie că acestea se resimt doar în anumite perioade din zi, la efort sau în repaus, sau pe toată durata zilei, este indicat să îți faci o programare la un specialist de neurologie și neurochirurgie. În cadrul unei astfel de consultații, medicul îți va face o investigație amănunțită, te va supune anumitor teste și analize, pentru a stabili dacă este ceva în neregulă cu spatele tău.

Care sunt cauzele durerilor de spate?

Principala cauză a durerilor de spate o reprezintă diferitele afecțiuni care apar la nivelul coloanei vertebrale, cum ar fi: o hernie de disc, mușchii dureroși sau stenoza de canal lombar. Oricare ar fi cauza durerilor, există la bază un factor care le provoacă. 

Cel mai des, afecțiunile spatelui se datorează posturilor incorecte în care obișnuiești să stai. Pentru asta este necesar să îți creezi o disciplină în ceea ce privește poziția ta de lucru sau de relaxare și să o respecți. Vârsta este un alt factor determinant. O dată cu înaintarea în vârstă elasticitatea mușchilor și hidratarea oaselor se reduce, astfel că pot apărea tot felul de dureri. Cauzele genetice pot sta și ele la baza afecțiunilor spatelui. 

Ce tratament să încerci pentru a calma durerile de spate?

Tratarea durerilor de spate este imperativă, deoarece acestea îți afectează calitatea vieții. În stadii incipiente se merge pe ședințe de masaj terapeutic și kinetoterapie. De asemenea, la nivelul coloanei se pot face local infiltrații care ar trebui să ajute. Administrarea de antiinflamatoare este benefică și aceasta se poate face fie pe cale orală, fie local cu unguent care să conțină antiinflamator. 

Când însă situația o impune, afecțiunea deja este în stare avansată și există riscul de a ajunge la complicații care să te afecteze pe toată durata vieții, medicul specialist îți va recomanda cu siguranță intervenția chirurgicală. În zilele noastre, acestea se pot efectua minim invaziv, recuperarea fiind relativ ușoară și rapidă și poți să revii la activitățile tale la scurt timp după această intervenție. Pentru a evita agravarea acestor afecțiuni este necesar să te prezinți la medic încă de la primele simptome.

Postați comentarii