Cum să păstrăm culoarea albă a dinților după albire?

Un zâmbet alb este o adevărată tendință astăzi, așa că tot mai mulți oameni apelează la albirea profesională a dinților. Cu toate acestea, efectul unei astfel de proceduri nu durează mult dacă nu sunt respectate recomandările medicului dentist. Cum să-ți păstrezi dinții albi după albire, astfel încât zâmbetul tău să rămână frumos și strălucitor cât mai mult timp.

Caracteristici ale stării smalțului dentar după albire

Sub influența factorilor externi, nuanța dinților se schimbă. Pentru a restabili albul natural al smalțului, stomatologii efectuează o procedură de albire profesionala a dintilor. Stomatologia modernă oferă metode sigure de albire folosind preparate speciale, lămpi de albire, laser etc.

În ciuda faptului că aceste metode nu provoacă daune semnificative, după albire, se remarcă subțierea smalțului și susceptibilitatea sa deosebită la influențe externe. Va dura aproximativ două săptămâni pentru a restabili rezistența suprafeței dinților. În această perioadă, trebuie să fiți deosebit de atenți să nu deteriorați smalțul și să nu stricați rezultatul procedurii.

Pentru a menține albul dinților, ar trebui să respectați câteva reguli importante atât în ​​perioada de refacere a smalțului dentar, cât și ulterior. Dacă ai grijă de zâmbetul tău, efectul albirii poate dura și câțiva ani.

Îngrijire dentară adecvată

Principala regulă despre cum să vă păstrați dinții albi este îngrijirea orală adecvată. Periajul regulat și de înaltă calitate a dinților este cheia combaterii depunerilor de pe dinți, care sunt considerate principala cauză a modificărilor nuanței smalțului dentar. După albire, procedura de igienă orală trebuie efectuată cu mai multă atenție, dar în același timp cu atenție.

După albire, pentru a vă menține dinții albi pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să vă curățați dinții cel puțin o dată la 6 luni. Orice metodă de igienă orală profesională are un efect de strălucire, așa că dacă smalțul chiar a început să-și schimbe nuanța, procedura va ajuta la restabilirea albului dinților.

Alimentația după albirea dinților

Albirea profesională a dinților într-o clinica dentara dă rezultate rapide. Metodele moderne pot face dinții mai albi cu 10 sau mai multe nuanțe. Cu toate acestea, după 2-3 săptămâni, dinții își pot schimba din nou culoarea dacă încalci anumite reguli. De ce nuanța dinților depinde de nutriție? Totul este foarte simplu. Smalțul își schimbă culoarea sub influența coloranților, iar suprafața subțiată a dinților este mult mai susceptibilă la coloranți. Pentru a preveni ca albirea să fie o procedură inutilă, stomatologii sfătuiesc pacienții să respecte o dietă specială.

Schimbarea dietei după albirea dintilor presupune, în primul rând, evitarea alimentelor care conțin coloranți artificiali și naturali. Este necesar să respectați astfel de restricții timp de cel puțin două săptămâni. Dar pentru a menține un zâmbet alb, este recomandabil să reduceți la minimum consumul de produse colorante pe toată perioada.

Dieta presupune excluderea următoarelor alimente:

  • toate fructele, fructele de pădure și legumele care au o culoare aprinsă;
  • vin roșu și băuturi alcoolice cu coloranți;
  • băuturi răcoritoare colorate;
  • dulciuri colorate, inclusiv ciocolată;
  • cafea și ceai (inclusiv ceai verde);
  • verdeață, orice sos și condimente.

În primele săptămâni, este indicat ca femeile să nu poarte ruj.

Fumatul și dinții albi

În timpul fumatului, gudronul intră în cavitatea bucală împreună cu fumul de tutun, care acoperă imediat smalțul dinților cu un „film”. Treptat, această placă devine mai densă, iar dinții își schimbă culoarea. Efectul plăcii dentare poate fi redus doar prin curățarea profesională obișnuită a dinților. Este imposibil să eliminați complet efectele negative ale fumului de tutun asupra dinților.

Fumatul este considerat unul dintre principalele motive pentru modificări pronunțate ale nuanței dinților. De regulă, persoanele care au acest obicei au dinții galbeni sau chiar maronii. Pentru a reda albul smalțului, fumătorii recurg și la albire. Totuși, stomatologii avertizează imediat despre necesitatea de a întrerupe acest obicei.

Dependența de fumat nu este o contraindicație pentru albirea dinților, dar având în vedere sensibilitatea smalțului după procedură, experții recomandă renunțarea la țigări cel puțin în primele 2-3 zile. Dacă nu poți scăpa complet de acest obicei, ar trebui să clătești gura după fiecare fumat, să efectuezi cu atenție igiena bucală zilnică, iar la fiecare 4-6 luni să-ți faci o igienizare profesională.

Un zâmbet alb indică sănătate dentară, încrederea în sine și chiar un anumit statut social. Procedura este costisitoare și dacă nu aveți grijă de proprii dinți, atunci toate eforturile și costurile materiale vor fi inutile. Îngrijirea adecvată vă va menține dinții albi mulți ani.

Postați comentarii